201031_vasterasirsta_she_640-1

INFÖR VÄSTERÅSIRSTA

RASMUS OVERBY

Det finns många positiva detaljer att lyfta fram i Sävehofs inledning av SHE. Defensiven till exempel. 14 insläppta mål mot Boden senast, 16 mot Kristianstad och 11 mot Heid i tidigare tävlingsmatcher, kan inte ses som annat än styrkebesked. Den här gången sätts defensiven på tuffare prov. VästeråsIrsta har bland annat gjort 30 mål mot Skuru och 29 mot Önnered under säsongsstarten.

Fast det är ännu mer i det offensiva spelet som tränaren Rasmus Overby vill se ordentlig leverans av sina spelare.

– Vi genomförde matchen mot Boden senast på ett bra sätt och vann komfortabelt. Det blir på en annan nivå mot VästeråsIrsta. Då får vi inte missa lika många avslut som i senaste matchen, säger han.

Skärpan i avsluten har varit föremål för diskussion internt, och med god förberedelsetid och hög nivå på träningar är förutsättningarna för en kvalitetshöjning bra.

Ellenor Nilsson Åström är matchens profil, och vi bad Rasmus Overby säga ett par ord om spelaren i tröja 22.

– En bra personlighet, och något av lagets mamma. När hon kom till Sävehof förra säsongen hade hon en del skavanker. Det tog lite tid att komma tillbaka, men nu har hon hittat en bra nivå handbollsmässigt. Nu hoppas vi att hon fortsätter den utvecklingen, säger han.

MATCHENS PROFIL
Ellenor Nilsson Åström
Född: 5 februari 1994.
Position i laget: Mittnia.
Moderklubb: Irsta HF.
A-lagsdebut: 2019.

Vi vet att det alltid är fokus på den egna spelidén, men OM det skulle behövas inside information den här gången, så finns den bästa källan på nära håll. Ellenor Nilsson Åström har vuxit upp med Västeråsklubben, och kom ju därifrån till Sävehof inför förra säsongen. Läs hennes tankar om säsongen i stort, matchen mot sina gamla lagkamrater och om situationen med Covid-19.

Plus och minus om laget så här långt in på säsongen?

– Plus är att vi spelar väldigt bra anfall och uppställt försvarsspel. Jag tycker att vi släpper bollen i rätt stund och kommer till fina lägen. Ett minus skulle i så fall vara att vi behöver spetsa till avsluten lite, för vi bränner för många lägen. Fast det hade varit jobbigare om vi inte kom till några lägen, så jag känner ingen oro. Vi har en bred trupp med många bra spelare, vilket gör att vi kan gå runt på hela truppen och det ser likadant ut i vårt spel.

Hur tänker du inför matchen mot VästeråsIrsta?

– Det är alltid kul att möta mitt gamla lag, så jag ser fram emot matchen. VästeråsIrsta är ett bra lag som inte ger upp i första taget, så vi behöver verkligen spela i 60 minuter. De har sina toppar och dalar, så jag hoppas att de har en dal mot oss… Jag tror att de spelare jag känner i VästeråsIrsta tycker det är lika kul att spela mot mig, som jag tycker det är att möta dem. De vet vad jag kan och kommer nog försöka stoppa mig från att göra bra saker.

Fast du måste ju ha blivit en bättre spelare under tiden i Sävehof, så de kanske inte kan avslöja dina spetskvaliteter?

– Jo, jag har utvecklats i Sävehof. Jag har blivit bättre både fysiskt och spelmässigt. Det känns skönt att jag fortfarande utvecklas fast jag är näst äldst i laget, bara Jamina (Roberts) är äldre.

Det har varit en annorlunda inledning, och den planerade öppningen för publik skjuts på framtiden. Hur är dina känslor kring det?

– Det finns två sidor av det här. Som handbollsspelare vill jag förstås spela för fullsatta läktare. Men jag jobbar som sjuksköterska på en coronaavdelning på Östra, och har sett den sidan också. Jag vill inte vara med och sprida Covid-19 vare sig i handbollskretsar eller i samhället.

Din egen roll i laget – hur värdefull är du för Sävehof säsongen 20/21?

– Jag tror att alla spelare är värdefulla. Jag har ju en annan roll än vad jag hade i Västerås, men är värdefull när jag är på plan. I många andra lag är det individuella spelare man kan behöva ha koll på, men hos oss är det väldigt mycket ett lagspel där alla är med och bidrar och därför är lika värdefulla.

Tack – och lycka till!

– Tack själv.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..