INFÖR VARBERGSMATCHEN

Sävehof vs Varberg
Tisdag 10 december 19.00
Köp biljett >>>

Det är fem matcher och lika många veckor sedan Sävehof senast vann i handbollsligan, så det står utom allt tvivel att det är en viktig kamp mot Varberg i Partille Arena.

– Det känns som att vi samlar kraft just nu för att hitta tillbaka till en vinnande stil, säger managern Emil Berggren.

Även om det var länge sedan det blev en fullpoängare för Sävehof (Önnered hemma, 6 november) har såklart inte allt varit nattsvart sedan dess. Senaste veckans spel har gett två poäng via oavgjorda resultat mot RIK och Guif.

– Tittar man tillbaka på de matcherna, så var vi nöjda med at ta poäng mot RIK medan det kändes som att vi tappade en poäng mot Guif och det var surt. Men vi har inte spelat på topp, och det finns flera orsaker till det, fortsätter Emil Berggren.

Det tuffa matchandet är förstås en förklaring, och alldeles oavsett hur förberett Sävehof varit på ett komprimerat spelprogram så har det slitit på laget.

– Men det känns som att vi får mer kraft för varje dag som går och det känns skönt, säger Emil Berggren.

Han ser matchen mot Varberg som en lurigare uppgift än vad man kanske kan tänka sig vid en snabb blick i tabellen:

– I perioder är Varberg svåra att möta, lite oberäkneliga. De har en blandning av rutin och yngre spelare och vi ska absolut inte underskatta dem. Men vi ska också fokusera på oss själva. Det är vår insats som kommer avgöra hur det här går, säger Emil Berggren.