191123_tatran_herr_640

INFÖR TATRAN PRESOV MATCHEN

Champions League
Sävehof vs Tatran Presov
Lördag 23 november 16.00
Köp biljett >>>

Två omgångar återstår av gruppspelet i Champions League. Sävehof har avgörandet om fortsatt spel i egna händer även om laget just nu ligger på tredje plats i tabellen.
Tatran Presov från Slovakien är första hindret på vägen innan gruppspelet avslutas mot Sporting i Portugal nästa helg.

– Vi går naturligtvis in med inställningen att få till en avgörande match om en vecka, fast vi kan inte fundera över den saken nu utan måste rikta all koncentration åt matchen mot Tatran, säger coachen Emil Berggren.
Sävehof har närmast bakom sig den oavgjorda (30-30) matchen mot Hallby.

– Den insatsen har vi lagt bakom oss och tittar framåt. Det känns inspirerande att kliva in i matcher som gäller så här mycket, fortsätter Emil Berggren. Femmålsvinsten mot Tatran på bortaplan för en dryg månad sedan betyder ingenting i dag.

– Vi går in i det här fullt medvetna om förutsättningarna. Tatran är ett bra lag och vi har respekt för dem. Samtidigt vet vi att det finns en stor kapacitet i vårt lag, och får vi ihop det som vi vill kommer Tatran behöva prestera ännu bättre för att vinna, säger Emil Berggren.

Tatran Presov har varit ledande klubb i Slovakien under lång tid. Klubben vann sitt första mästerskap 2004 och prenumererade på titeln 2007 till 2017.
Tatran leder den inhemska ligan just nu och det går att anta att man kommer till Partille Arena med gott självförtroende. Under veckan besegrades sjundeplacerade Topolcany med 35-14.

Riktigt samma framgång har Tatran inte nått i Champions League. Två segrar (mot Rabotnik) och en oavgjord match (Bidasoa Irun) är de framstående resultaten så här långt. I hemmamötet mot Sävehof i oktober slutade matchen 23-28.
Framstående spelare i laget är spanjoren Munoz Cabezon och Urban Lukas.

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..