Micke_nyhetsbrev 2022-2023

INFÖR STARTEN I ATG SVENSKA CUPEN!

START FÖR ATG SVENSKA CUPEN!

Söndag 20/8

17.00 SÄVEHOF – LUGI (H) 

  • Äntligen är det dags att starta tävlings säsongen.
  • Svenska cupen inleds med gruppspel med 4 lag, där de två bästa går vidare till åttondelsfinaler. Därefter kvartsfinalspel. För att sen de fyra bästa lagen spelar Final4 till våren.
  • Sävehofs damer spelar sin första hemmamatch nu på tisdag (22/8) klockan 19.00 mot Kärra.

Sävehofs gruppspelsmatcher i cupen enligt nedan:

 

230819 lördag 15.00 D Stenungsund Sävehof
230820 söndag 17.00 H Sävehof LUGI
230822 tisdag 18.00 H Kroppskultur Sävehof
230822 tisdag 19.00 D Sävehof Kärra
230830 onsdag 19.00 D Kroppskultur Sävehof
230830 onsdag 19.00 H Kungälv Sävehof

 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

https://savehof.ebiljett.nu/

 

MICHAEL APELGREN

IK Sävehof är mitt uppe i förberedelserna inför säsongens första tävlingsmatch. På söndag är det dags när Lugi HF står för motståndet i första gruppspelsmatchen i ATG Svenska Cupen. Frågar vi huvudtränare Michael Apelgren råder det ingen tvekan om att det dessutom är en match av stor betydelse som säsongen 2023–2024 inleds med.

Hur har träningsveckan inför säsongens första tävlingsmatch sett ut?

– Den har varit som vanligt. Vi har fortsatt köra på, summerat vad vi ska förbättra från förra helgens träningsturnering och sett till att slipa på detaljerna.

Óli Mittún stod för ett strålande U19-VM när han med sina 87 mål och 70 assists ledde Färöarna till en åttondeplats. Är han aktuell för spel till helgen?

– Det är jättekul att han har gjort det så bra och att han verkligen visat vilken fantastisk spelare han är. Han har lett sitt färöiska lag på ett fint sätt och de hade kunnat gå ännu längre än vad de nu gjorde. Vi får se om han är med på söndag, vi har en bred trupp och det är en lång säsong vi har framför oss. Det är viktigt att spelare får återhämtning efter mästerskap också.

Det blir tufft motstånd direkt i Svenska Cupen när Lugi kommer till Partille!

– Ja, det blir lite annat att tävlingsspela. Såklart kommer de till Partille och känner att de har allt att vinna. Från vår sida kommer det att krävas en riktigt bra insats för att vinna. Det är en väldigt viktig match för oss eftersom det är stor skillnad mellan att eventuellt komma etta eller tvåa i gruppspelet. Cupen blir bara viktigare och viktigare för varje år, särskilt nu också när det kommer att avgöras med Final4.

Utveckla gärna ditt resonemang kring Final4!

– Det ligger stor ekonomisk vinning för klubben om vi går dit. Cupen betyder ännu mer än vad den har gjort tidigare, så matchen på söndag blir väldigt viktig för oss. Det gäller att vara med från start.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..