INFÖR SM-FINALEN

Sävehof spelar sin tolfte SM-final i följd och kan vinna sitt nionde raka SM-guld på lördag! Det finns spelare som har spelat i högsta serien under hela sin karriär och aldrig spelat en SM-final, och så finns det spelare som aldrig gjort något annat.I Sävehof har alla i truppen förutom Hanna Örtorp och Julia Walstern minst ett SM-guld, de flesta har flera.

Johanna har åtta, Loui har fem och Elin har tre SM-guld, det är också tre spelare som satt rejäla avtryck i laget och föreningen, och som skapar ett stort tomrum när de lämnar Sävehof för nya utmaningar efter finalen på lördag.

Inför SM-finalen på lördag tränar laget i Partille Arena A på torsdag 13:00-14:30 och i Malmö Arena på fredag 13:00 -14:00.

1 Johanna Bundsen
Kom från Kroppskultur 2006 och har växt ut till en landslagstjärna med ett fenomenalt målvaktspel, precisa utkast och ett stort lugn både på och utanför plan. Är trygg och skapar trygghet bland sina försvarsspelare. Är dessutom väldigt duktig på att göra mål i tom bur. Spelar sin tionde SM-final och kan vinna sitt nionde SM-guld. Johanna lämnar för København Håndbold.

– Vad är det roligaste med att spela SM-final?
Att få spela en final är det bästa avslutet på en säsong. Man har strävat efter det här hela året.

– Vad har varit det bästa med att spela i IK Sävehof?

Alla vänner man skaffat sig.
– Vad kommer du sakna mest med klubben?
Sävehof är en fantastisk förening som jag har trivts väldigt bra  under mina tio år här! Det är som en extra liten familj. Jag kommer sakna alla tjejer i laget, ledare och allt runtomkring.

4 Loui Sand
En artist som syns och hörs både på och utanför plan, en spelare som alltid ger det lilla extra och bjuder på sig själv. Hävdar att hon är narcissistisk och är beroende av Zlatan, kan säkert uppfattas som lite divig för utomstående men har ett hjärta större än Malmö Arena. Kom från Kärra 2010 och har aldrig missat att vinna SM-guld i Sävehof. Kan nu vinna sitt sjätte raka guld! Loui lämnar för Brest Bretagne.

– Vad är det roligaste med att spela SM-final?
Man har nått målet inför säsongen och ett till guld går aldrig att tröttna på.

– Vad har varit det bästa med att spela i IK Sävehof?
Alla band man har skapat och skaffat sig under alla år, polare.

 – Vad kommer du sakna mest med klubben?
Jag har alltid känt mig sedd och välkommen och blivit behandlad av alla människor runt omkring sjukt bra.

8 Elin Enhörning
Lagkapten och lagets slitvarg i mitten. Styr och ställer med sina lagkamrater och visar på enorma ledarkunskaper och är som en bulldozer, har mycket speltid som hon förvaltar på bästa sätt. Elin är också den spelare som har tagit den krokigaste vägen till sina tre SM-guld. 2013 pluggade hon på Chalmers och hade slutat spela handboll när Linn Blohm gick sönder under Champions League matcherna. Johanna som spelat med Elin tidigare tipsade Anders Eliasson som plockade in Elin i laget. Två veckor senare spelade Elin Champions League slutspel och tre månader senare tog hon sitt första SM-guld. En riktig Askungesaga i sportvärlden. Slutar efter säsongen och kommer vara färdig Civilingenjör från Chalmers nästa sommar.

– Vad är det roligaste med att spela SM-final?
Man vet att man har möjligheten att snart känna känslan, den där när slutsignalen går och vi vinner.

– Vad har varit det bästa med att spela i IK Sävehof?
Alla vänner.

– Vad kommer du sakna mest med klubben?
Kommer sakna allt kul vi haft i arenan sista året.

Dessutom kan Ida Odén vinna sitt tionde SM-guld på lördag, unikt!