210518_skovde_final_3_1920

INFÖR SM-FINAL 3

Matchens profil Sebastian Karlsson
Född: 21 januari 1995
Position i laget: Högersex
Moderklubb: IK Sävehof
Debut: 2013

Man skulle kunna säga att Sävehof anfaller från alla kanter, för det stämmer till punkt och pricka. På högerkanten tar Sebastian Karlsson gärna hand om avsluten. Han har gjort elva mål i finalserien så här långt. Det kan bli ett par till i finalmatch nummer 3.

Hur är läget?

– Klart att det är bra. Det är mycket bättre att leda med 2-0 än ligga under med 0-2, så det är en skön känsla.

Just det… 2-0 i finalserien mot Skövde. Blir det tre raka?

– Vi siktar på att det ska bli så nu när utgångsläget är som det är, så förhoppningsvis JA.

Om du får analysera de inledande finalerna – vad skulle du då säga är skillnaden mellan Sävehof och Skövde?

– Den första finalen är otroligt jämn, så jämn den kan vara, Det är små marginaler, ett domslut hit eller dit eller en felbedömning av en spelare som kan förändra allt, så det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör att vi vinner. I andra finalen har Skövde några spelare borta, vilket ger oss övertaget att tuta och köra, gå runt på fler spelare. Det tillsammans med den moralboost som första vinsten innebar hjälpte oss.

Om vi återvänder kort till första finalmatchen som ju böljade fram och tillbaka och man tror att den är avgjord ett par gånger… är det inte nervöst att spela när det svänger så mycket?

– Det intressanta är att det inte påverkar mig alls när jag är på planen. Där har man inte tid att bli nervös, som man hör att de är på bänken eller på läktaren.

Du har själv gjort elva mål i finalerna mot Skövde. Nöjd med ditt spel eller finns det mer att vaska fram när ni är på guldjakt?

– Ska man avslöja allt när Skövde kan få informationen..? Men allvarligt så kan jag bidra mer än vad jag gjort. Det finns mer att hämta hos Sebbepercy.

Ni har tre matchbollar och är förstås favoriter att bli svenska mästare 2021. Åker slutspelsskägget av efter matchen?

-Det hoppas jag ju. Det har varit kul att ha det, men också stunder då det stört mig. Fasen när det kliar gick över snabbt, men jag pillar ju på det hela tiden.

Tack, då återstår bara att önska lycka till!

– Tack själv!

 

FINALSNACK MED MICHAEL APELGREN

Sjunde SM-guldet i klubbens historia känns nära för Sävehofs herrar. Med 2-0 i finalserien mot Skövde behövs ”bara” en seger till.

– Det är klart att vi är väldigt sugna på att skjuta in matchbollen, säger tränaren Michael Apelgren.

Men (för det finns alltid ett men…) samtidigt som man noterar att guldet är nära, så har Sävehof ännu inte vunnit någonting. Michael Apelgren formulerar sina tankar och förväntningar väldigt väl:

– Det kommer bli en annorlunda match den här gången jämfört med hur det var i Skövde. Vi kan förvänta oss att matchen mer kommer se ut som den första finalen, och för oss är det väldigt enkelt: Gör vi inte en kanonmatch, så vinner vi inte. Det är final och väldigt bra lag som möts, så det finns bara en väg att gå. Funderar vi på annat kommer vi förlora, säger han.

En förklaring till att Sävehof kunde vinna den andra finalmatchen med tio mål var att Skövde organisatoriskt stördes av att flera nyckelspelare saknades (skada och avstängningar), och att siffrorna ”rann iväg” när man tvingades spela på chans. En annan förklaring är att Sävehofs målvakter Bertram Obling och Simon Möller fick bra träff på sina respektive insatser.

– Men varje seger är bara värd en poäng, så siffrorna spelar inte någon roll. Och vi har fortfarande ett jobb att göra. Det är vi medvetna om, säger Michael Apelgren.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..