210915_2_seriepremiar_skuru_ystad_1920-1

INFÖR SKURUMATCHEN

Mathilda Lundström
Född: 20 december 1996
Position i laget: Högersex
Moderklubb: Skogås HK
A-lagsdebut i Sävehof: 2020

Bara några få dagar efter den meriterande segern mot Krim Mercator i Champions League-premiären väntar säsongens första seriematch för IK Sävehof. Även då är det en toppmatch som står på agendan i form av att det är de regerande svenska mästarna Skuru IK som gästar Partille Arena. Vi har pratat med den nyutnämnda lagkaptenen i Gulsvart, Mathilda Lundström, inför onsdagens möte med hennes före detta klubb.

Det blev en mäktig seger i Champions League i helgen, vad tar du framförallt med dig från söndagens vinst?
– Att vi hade ett otroligt bra försvarsspel vilket gjorde att vi fick några lätta målvaktsräddningar på det och att vi då även fick bra tryck i anfallsspelet. Vi måste ta med oss farten vi hade med snabba bollsläpp och framförallt att man vågar gå på mål och vågar vinna.

Vad säger den vinsten om er kapacitet den här säsongen?
– Jag tror det visar att vi kan komma upp i en väldigt hög nivå när vi spelar som ett lag, vilket jag tycker att vi gjorde bra i den matchen.

Onsdagens möte med Skuru blir din första match i SHE som lagkapten för Sävehof. Hur känns det att ha blivit tilldelad den rollen?
– Framförallt är jag jättestolt över det. Att ha fått förtroendet att vara lagkapten för de här tjejerna är jätteroligt och jag ska verkligen se till att vi når våra mål i år.
– Det är svårt att spela i Champions League och sedan gå ner och spela i ligan, man måste ladda om med energi och det ska jag verkligen bidra med. Utanför banan ska jag bidra med mycket energi och glädje, samtidigt som jag även kommer stötta alla tjejerna.

Inför förra säsongen anslöt du till Sävehof från just Skuru. Blir det här en speciell match att spela för dig även i år?
– Det är klart att det är speciellt. Det är min tidigare klubb och det blir alltid lite mer spänning och är lite tuffare. Som alltid när man möter Skuru så är det ett riktigt bra lag som krigar hela tiden, framförallt med tjejerna de har nu, så det kommer bli en riktigt tuff match på onsdag som jag ser fram emot jättemycket.

Mot Krim var det bra tryck i arenan från läktarplats, jag antar att det är något du längtat efter att få uppleva?
– Det var sjukt kul! Publiken var väldigt bra och att vi fick det stödet i söndags var magiskt. Jag hoppas att det kan bli liknande på onsdag

Intervju med Rasmus Overby

Till onsdagens seriepremiär hemma mot Skuru kommer ett Sävehof som har slagit in på en fin väg i och med helgens vinst mot Krim Mercator i det europeiska cupspelet. Föga förvånande vittnar huvudtränare Rasmus Overby om att han och spelarna trivs med handbollslivet för tillfället.
– Laget är stolt över prestationen som levererades i söndags och vi är taggade på att fortsätta den här resan vi påbörjade då. Vi är väldigt motiverade att spela handboll just nu, försäkrar han.

När nu även SHE-spelet inleds är det alltså ännu en stormatch som har hittat in i spelschemat tidigt på säsongen. Overby ser det enbart som positivt och inspirerande att ställas mot den här typen av motstånd.
– Det är alltid spännande. Skuru har gjort det jättebra och de har nästan samma lag som vann SM förra året.

Angående vilken typ av match som kommer utspela sig i Partille Arena på onsdagskvällen har han bilden klar för sig.
– Det är en toppmatch så det kommer bli mycket känslor, mycket fight på banan och det är de här matcherna som är roliga att spela för alla parter. Det blir en kul match att börja med!

 

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..