Inför Skuru med Linn Blohm

Det vankas toppmatch i Partillebohallen när Skuru IK kommer på besök för att möta Sävehofs damer. Nacka-laget har plockat sjutton poäng hittills och ligger på en 4:e plats i tabellen. De har varit ett av höstens stora utropstecken i serien. Och Linn Blohm vet vad som krävs för att ta två nya poäng.

– Det gäller att vi är med från början i den här matchen. Det var vi inte riktigt mot Kroppskultur. Vi måste göra bra val så som att minimera misstagen och ta avslut i bra lägen.

Linn fick mycket beröm av Magnus ”Bagarn” Johansson efter matchen mot Kroppskultur.

– Det börjar kännas som att jag äntligen har kommit igång på allvar. Samarbetet i försvarsspelet fungerade bra och även offensivt fick jag det att stämma och missade faktiskt inte något skott.

– Vi har en väldigt bra bredd i laget, då spelarna på bänken är lika bra som de som spelar. Sen tycker jag också att vi har en mycket fin moral i laget då vi lyckats komma igen efter lite dåligt spel då och då och vunnit alla matcher. Det säger en del om oss. Vi är ett viljestarkt och vinnande lag.

Linn höjer dock ett varningens finger för Skuru.

– Deras unga lag har blivit ett år äldre och kämpar just nu för andra platsen i tabellen. De har gjort en väldigt bra säsong hitills och det gäller att vi är med från start.

Linn berättar vidare att hon hoppas att Sävehofs fina spel ska fortsätta och leda tjejerna fram till ett nytt SM-Guld.

– Sen ska vi kämpa och slita för att få till bra matcher mot Viborg i Cupvinnarcupen. För egen del så hoppas jag på en chans att få spela U-VM i Tjeckien i sommar, avslutar hon.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..