220202_skovde_1920

INFÖR SKÖVDE HF MATCHEN

Ellie Åström Nilsson

Född: 5 februari 1994

Position i laget: Mittnia

Moderklubb: Irsta HF

Debut i Sävehof: 2019

 

Med fem mål mot Önnereds HK och fyra mål och fyra assists mot Lugi HF har Ellie Åström Nilsson satt en tydlig prägel på IK Sävehofs två senaste SHE-matcher. På onsdag ställs laget mot Skövde HF i Partille Arena och då finns det all anledning att hålla extra koll på den spelskicklige mittnian.

 

Med tanke på läget i Champions League-gruppen var lördagens två poäng borta mot Kastamonu av stor vikt. Hur var matchen att spela?

– Det var en rolig match att spela. Det var ganska jämnt hela matchen och vi ledde nästan hela tiden, men i mitten av andra gjorde de 20–20 och kom ikapp. Det var en spännande och jämn match, men jag tycker ändå att vi kände oss ganska trygga och lugna i vårt spel och det kändes som att vi hade matchen. Vi stressade inte upp oss när de kom ikapp utan jag upplevde att det kändes stabilt.

 

Kollar man på det ur ett statistiskt perspektiv med antal gjorda mål och assist så är din formkurva på stadig väg uppåt. Är det något du känner av på planen?

– Ja, jag tycker att det känns bättre. Jag har fått mer speltid och känner att jag har kommit in i det bättre. Innan har jag inte haft den rollen som jag har just nu och jag upplever det som att mitt spel känns både lugnare och tryggare när jag spelar.

 

Kan du utveckla resonemanget kring din roll i laget?

– Innan har vi haft både (Nina) Koppang och (Angelica) Wallén på högernio, Laura (Jensen) och jag i mitten och Frida (Rosell) och Jamina (Roberts) på vänstern. Nu har det fallit bort fler och fler, då blir det att Laura tar högernio-positionen och jag får mer speltid på mitten. Jag känner att jag börjar hitta tillbaka mer till min roll på det sättet som jag vill spela handboll på. Jag vill ha mycket assist och vill ligga bakom mycket. Jag behöver inte göra fem mål eller fler per match utan det räcker att jag gör två, tre eller fyra och istället gör fler assist och bidrar till en massa annat. Det är den rollen jag har hittat mycket mer nu med tajmingen och jag tycker att jag, Jamina och Laura spelar bra tillsammans på nio meter.

 

På onsdag är det hemmamatch mot Skövde. Inför mötet har ni elva raka segrar i SHE-spelet, vad talar för att det här blir den tolfte?

– Att vi ska fortsätta på det spår som vi är inne på nu. Vi ska fortsätta fokusera på försvarsspelet, spela det spelet vi tror på och spela med fart.

 

Till sist, en detalj som förändrats från dina tidigare säsonger i Sävehof-tröjan är skiftet från tröjnummer 22 till 11. Är det någon specifik anledning som ligger bakom bytet?

– Egentligen inte. Jag har alltid spelat i 11 i Västerås och när jag kom hit så var den upptagen och då tog jag 22 som var två elvor. Jag tänkte byta förra säsongen men det glömdes bort på något sätt och då blev det inför den här säsongen istället. Så jag ville tillbaka till mitt tröjnummer och det kanske gjorde det bättre, hoppas jag!

 

 

 

 

RASMUS OVERBY

 

Inför mötet med Skövde HF i Partille Arena på onsdagskvällen kommer IK Sävehof närmast från en tung vinst i Europa-spelet. Kastamonu Belediyesi GSK besegrades med 29–26 på bortaplan och från den prestationen hoppas huvudtränare Rasmus Overby att laget kan ta med sig detaljer att bygga vidare på.

 

Vad låg bakom att ni fick med er två poäng hem från helgens match i Turkiet?

– Jag tycker att det fanns många positiva grejer vi kan ta med oss från den matchen. Vi höll oss till matchplanen och våra kanter och mittsexor spelade jättefint. Vi ställde upp bra bakåt, hjälpte målvakterna att få bra förutsättningar att rädda och nu ska vi fortsätta på det sättet. Det var en positiv men lång resa för oss!

 

Kastamonu i de norra delarna av Turkiet är kanske inte en plats man hade kommit till om det inte vore för Champions League-spelet. Hinner du reflektera över sådana saker när ni befinner er på resande fot eller handlar allt om det handbollsmässiga?

– Den här gången fick vi ju lite tid på oss i och med att vi kom dit två dagar innan match, så vi hade träning och teori där och sedan kunde man gå ut och kolla lite i staden. Det är ju intensivt när vi är iväg på de här turerna och det är handbollen som är i fokus, men vi gick ut på en promenad och tittade runt. Nu var det minus sju grader, vilket inte är det man kopplar till Turkiet, vi trodde att vi skulle få lite värme men istället var det snö och minus sju.

 

Ni har haft stort fokus på försvarsspelet de senaste veckorna. Går det att gå in på någon detalj som exemplifierar det ni arbetat med?

– Jag tycker att vi har fått en större fysik och aggressivitet in i duellerna. Det gör att vi istället för att kolla på när de skjuter, så pressar vi skyttarna mer och då får målvakterna det enklare att göra räddningar, det är något vi har pratat mycket om.

 

Nu är ni tillbaka i Partille för möte med Skövde HF på onsdag. Hur går dina tankar inför matchen?

– Det är en lurig match får jag säga och det är en match där Skövde har allt att vinna. De vann senast mot Skuru på hemmaplan, så det är ett lag med hög toppnivå och för oss handlar det om att inte bjuda in deras profiler Nikoline Lundgreen och Elma Örtemark i matchen. De sätter upp spelet och våra målvakter och försvar måste spela bra ihop så att vi får bra kontringar. På det sättet kan vi utmana på den fysiska biten.

 

Köp din biljett till matchen på: savehof.ebiljett.nu

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..