170921_henrik_signell_640

INFÖR SKARA

Sävehof vs Skara
Söndag 11 februari 16:55 i Partille Arena
Köp biljett >>>

Segersviten är uppe i fyra matcher, och på något sätt känns det som den tunga perioden för Sävehof nu kan placeras i lådan för ”minnen från förr”. Fast senast mot Kristianstad dröjde det till andra halvlek innan det släppte för Partilles stolthet.

– Det kändes ändå tryggt i pausen. Vi gjorde ingen bra första halvlek i förhållande till vad vi kan, vad vi bestämt och var vi spår just nu och att då bara vara i underläge med två mål kändes tacksamt, säger tränaren Henrik Signell.

Sävehof vann andra halvlek med åtta mål. Signell pekar på bra moral och ett försvarsspel som blev klasser bättre när han ska förklara vinsten.

– Vi har en bred trupp och det är en styrka och trygghet för oss, fortsätter Henrik Signell.

Något annat som bygger både styrka och trygghet är konsekvent agerande, Signell säger att Sävehof jobbar med idéer och sitt sätt att spela, oavsett om man som nu är i en vinnartrend eller har en tyngre period.

– Ju bättre det går för oss desto mer energi lägger vi på det egna spelet och inte på motståndarens, säger Signell och fortsätter apropå söndagsmatchen mot Skara:

– Vi känner att vi på pappret är ett bättre lag, och ska hålla oss till de tankar vi har om vårt eget spel. Men självfallet tittar vi även på hur Skara spelar, identifierar styrkor så att vi kan vara beredda på dem och letar efter svagheter som vi ska kunna utnyttja.

Sävehof ligger på femte plats i tabellen och har närmast framför sig Lugi och Kristianstad.

– Vi fokuserar mer på våra prestationer än på situationen i tabellen, hälsar Signell.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..