INFÖR SKARA MATCHEN

Köp biljett >>>

Hemmalaget IK Sävehof

Efter fem spelade matcher är Sävehof fortfarande obesegrat i SHE. Ambitionen är förstås att behålla förlustnollan intakt också när Skara gästar Partille Arena. Därför krävs det en gedigen insats av svenska mästarna.
– Skara är inte dåligt och absolut ett slutspelslag den här säsongen. Vi måste hålla fullt fokus, säger tränaren Rasmus Overby.

Inom laget pratar man om en insats som ska ge 60 bra minuter. Och definitionen på bra hämtar man från en prestation i närtid:
– Vi är inte nöjda med första halvlek mot Banik Most i Champions League, men vi kom tillbaka i den andra halvleken och hämtade bland annat in ett femmålsunderläge. Klart att vi ville ha två poäng, men som matchen blev ska vi vara nöjda med att det blev oavgjort. Vi har mycket bra saker att ta med oss från andra halvlek i den matchem, säger Rasmus Overby.

Han påpekar framför allt laget visade en extremt bra moral, och det är inte minst viktigt att plocka fram i SHE-spelet också. I Sävehof finns sedan tidigare flera skador, men glädjande är att i alla fall Thess Krönell är tillbaka i spel.

 

Bortalaget Skara HF

Det är ingen tvekan om att Skara lägger favoritskapet på Sävehof i den här matchen.

Tränaren Magnus Frisk resonerar i termer som ”orimligt att sikta på poäng” och göra så gott vi kan och se hur långt det räcker”. Så här långt har ändå Skara räckt ganska långt – och framför allt måste segern borta mot Heid och oavgjort hemma mot Skuru ses som tydliga besked om att det finns stora kvaliteter i laget.
– Vi måste spela efter våra förutsättningar, vara modiga i vårt uppträdande. Samtidigt är det viktigt att vi är disciplinerade och fattar bra beslut för laget, säger Magnus Frisk.

Han höjer ett varningens finger för Sävehof och lämnar omdöme som ”bra kollektiv bestående av bra individualister”. I Skara är det aktuellt med comeback för niometersspelaren Sara Johansson, som saknats de senaste två matcherna.