Inför sista matchen i Slutspelsserien

Det är två semifinalklara lag som möts ikväll. Därmed kan man förmoda att stort fokus läggs vid att förbereda sig inför kommande semifinalspel. Men eftersom Sävehof och Ystad också kan stöta på varandra i en final har matchen också betydelse ur den aspekten. En vinst i kväll är en markering om vilket lag som håller i taktpinnen.

–Hur vi spelar är förstås också en fråga om vilka spelare som är fräscha, men man kan tänka sig att vi spelar runt på mycket folk för att alla ska få visa upp sig. Det kan också bli tal om att pröva ett sätt som vi vill spela på i semifinalen, säger tränaren Rustan Lundbäck.

Johan Jakobsson och Victor Fridén tog det lugnt under förra veckan. Jakobsson har en överbelastningsskada och Friden var sjuk, men förhoppningsvis är de spelklara redan ikväll.

Tidigt under förra veckan passade Sävehof på att köra lite tuffare träningar, men nu är man tillbaka i mer nötande av spel inför det kommande semifinalspelet.

Motståndarna (Drott/Guif) är redan klara, och skulle det inte ha varit förutbestämt hade Rustan Lundbäck haft en del problem att välja.

– En del tänker att man väljer utifrån att ha kortare resor, men jag tycker också man ska ha respekt för vilken form lagen har, säger Rustan Lundbäck.

Han säger att fokus just nu ligger på den första semifinalmatchen.

– Vi vill vara i bra form då, och det är viktigt att vinna den första matchen, tycker han.

Första semifinalen spelas tisdagen den 20 april. Sävehof inleder på hemmaplan.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..