Inför seriefinalen mot Guif

Benämningen seriefinal används ett par gånger varje säsong, men det finns väl ingen gång det är mer befogat att göra det än inför kvällens match. Sävehof och Guif har ryckt sig loss från övriga lag och det är svårt att se något hot från lagen nedifrån just nu.

– Det här blir säkert en tuppfäktning. Kul med en ren seriefinal, säger Sävehofs tränare Mikael Franzén.

Guif har inte förlorat sedan premiären (mot just Sävehof) och kommer till Partille med fem raka segrar.

– Ja, de har en hysterisk form, och premiärmatchen betyder ingenting idag. Då hade vi varvat upp mer än Guif, men det är ett helt annat läge nu. Det gäller för båda lagen att visa kraft idag, fortsätter Mikael Franzén.

Sävehof visade all önskvärd kraft i söndags – i alla fall under en halvlek – då man såg till att ta revansch mot Hammarby. Ledning med åtta mål i paus, och på bortaplan dessutom, är ett bra sätt att visa sin kapacitet.

– Vill påstå att det var stabilt i andra också även om Hammarby var så nära som tre mål samtidigt som vi fick en utvisning, säger Mikael Franzén.

Sävehofs tränare har mycket gott att säga om kvällens motståndare:
– Guif har väldigt många spelare som gör sitt jobb. Det känns som att de har hittat rollerna i laget. På nio meter spelar det ingen roll vilka spelare de sätter in. Robin Andersson har tagit ett kliv framåt i utvecklingen sedan förra säsongen och målvakten Daniel Johansson har också hög kapacitet, berömmer Franzén.

En riktigt bra motståndare med andra ord. Å andra sidan är det ett riktigt bra hemmalag också. Just därför är kvällens match seriefinal i elitserien.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..