Inför semifinal tre, Sävehof – Lugi

Det svänger snabbt i handboll. Från plus 18 till minus 2 mål på två matcher. Och nu ska Sävehof försöka ta tillbaka initiativet i semifinalen mot Lugi.

– Klart att vi inte förväntar oss att förlora men jag kan ändå inte säga att jag är överraskad över hur det ser ut i matcherna. Många är förundrade över scenförvandlingen, men det är så här det är i ett slutspel. Det växlar otroligt fort, säger Sävehofs tränare Magnus Johansson.

Sävehof hade grepp även om den andra semifinalen och ledde i början av den andra halvleken med 15–10. Men sedan låste sig spelet och Lugi kunde göra sju mål i följd.

– Den missen blev kostsam direkt och sedan orkade vi inte hämta igen det vi tappade där. Vi har pratat igenom det där, och nu ska vi försöka att inte hamna i den situationen igen, berättar Magnus Johansson.

I det här skedet av säsongen finns det inga ledighetsdagar – Sävehof har tränat både fredag och lördag för att få upp farten till den tredje semifinalen.

– Det är tätt mellan matcherna och det är väl precis så här tätt mellan lagen det ska vara också. Det gäller bara att ladda om, lära sig läxan och göra jobbet igen, fortsätter Sävehofstränaren. Han räknar upp en rad saker som kan avgöra matchen:

– Att få ett extra mål på kontring kan vara värdefullt. Och målvaktsspelet har också stor betydelse. Men kan det kan lika gärna bli anfallsspelet som avgör. Allting kan hända, säger han.

Tv-sändning sätter också sin krydda till semifinalserien.
– Visst, det är kul. För några år sedan hände det inte att man visade damhandboll i tv. Nu sänds varenda match. Det är så här ett slutspel ska vara.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..