Inför semifinal tre, Sävehof – Guif

Med 2–0 i matcher har Sävehof skaffat sig ett bra utgångsläge med tre chanser att ta sig till final. Men just så är farligt att resonera, tycker tränaren Rustan Lundbäck.

–Vi lägger all kraft på den här matchen och vill prestera ännu bättre handboll nu än vad vi gjort hittills. Det är så vi haft framgång tidigare och förhoppningsvis får vi det igen om vi inte ger efter på den saken, säger han.

Semifinalen i Eskilstuna blev väldigt dramatisk. Sävehof hade ett försprång i första halvlek som Guif hämtade in efter paus. Med tio minuter kvar var det oavgjort när Sävehof gjorde ännu ett litet ryck. Guif höll så när på att kvittera det också, men målvakten Thomas Forsberg svarade då för en avgörande räddning på Mattias Zachrissons avslut.

–Det var en match i matchen mellan dem och ”Foppa” vann den. Det fanns många sådana matcher i matchen som gör att det känns bra nu, sa Rustan Lundbäck efter den andra semifinalsegern.

Sävehof spelade utan kaptenen Jonathan Stenbäcken i senaste matchen. Han åkte med till Eskilstuna men var febersjuk och spelade aldrig. Men många andra klev fram och tog stort ansvar. Andreas Ungesson och Tobias Albrechtson inte minst. Och för all del Johan Jakobsson också.

Det var inte bara hos Jonathan Stenbäcken som temperaturen var hög. Det närmade sig kokpunkten på läktarplats också. Och den här gången inte enbart hos Guifs entusiastiska publik.

–Det var skoj att det fanns en klick Sävehofare på plats. De hördes och det stärkte oss, kommenterade Rustan Lundbäck som hoppas på en röststark hemmapublik i morgondagens match:

–Vore fantastiskt kul om det blev lika bra stämning som vid senaste hemmamatchen.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..