Inför semifinal ett, Sävehof – Guif

Sävehofs tränare Rustan Lundbäck lägger ingen energi vid revanschtanken inför semifinalserien mot Guif. Han vill vinna. Punkt slut.

– Ja, det är det enda som driver oss nu. Det spelar ingen roll vad motståndaren heter, säger han.

Sävehof och Guif brukar bjuda på tuffa matcher. Semifinalen i fjol gick till femte avgörande match och i elitserien den här säsongen har lagen vunnit var sin match.

–Det är till att börja med två bra lag. Skulle gissa att både Sävehof och Guif gjort liknande framsteg sedan förra året, säger Rustan Lundbäck.

Sävehof hade träningsledigt i lördags men har finslipat detaljer söndag och måndag inför kvällens semifinal. Rustan Lundbäck säger att mycket handlar om att fokusera på spelet och inte tänka på alla yttre omständigheter.

–Man vill gärna att det sportsliga ska avgöra. Självklart kommer Guif försöka störa våran taktik och lika klart har vi tittat på deras styrkor och svagheter och kommer försöka störa dem. Det är sånt som hör till och som vi måste bemästra i ett sånt här läge, klargör han.

Men samtidigt gäller det att hålla huvudet kallt. Matchen uppmärksammas mer än om den vore en i mängden i elitserien, och då gäller det att inte få ”hjärnspöken”. Och det gäller att fortsätta visa djärvhet, att inte börja spela försiktigt bara för att mycket står på spel.

–Hoppas verkligen inte vi spelar försiktigt, för då är det kört. Man måste våga förlora för att kunna vinna. Och skulle vi förlora hoppas jag att vi gör det trots att vi gjort vårt yttersta och för att Guif i så fall är ännu bättre, säger Rustan.

Han räknar med en tuff fight, och en match som kan växla till karaktären. Det är upplagt för en dramatisk semifinal.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Säsongens första Champions League-poäng var inom räckhåll i söndagens bortamatch..

Under lördagens Premiärfest hyllades Johanna Forsberg genom att förevigas med..

På lördagen spelade IK Sävehof säsongens första hemmamatch i Handbollsligan...

Vi är stolta att presentera aVizion som ny Partner till..