Inför semifinal 3 med Rustan

Sävehofs tränare Rustan Lundbäck var besviken efter den andra semifinalen mot Guif, matchen som gör ställningen 1–1 i kampen om en finalplats. Han ser fram emot detta tillfälle att vinna tillbaka initiativet i matchserien. I vanlig ordning ställde vi ett par frågor inför matchen till Rustan.

Jämför de två semifinalerna – vad skiljer dem åt mer än segrande laget?
– Effektivitet i avslutningar, precision i passningar och disciplinen. Vi sköt mycket men träffade inte mål lika ofta, och vi slarvade bort uppemot 15 passningar. Det är för mycket när vi slarvar bort en femtedel – ja, nästan en fjärdedel av de tillfällen vi har bollen. Det håller inte. Vi var inte tillräckligt disciplinerade i spelet, och Guif visade större tålamod än oss. Jag tycker inte man ska vinna en semifinal på bortaplan med den felmarginalen vi hade.

Vad talar för att det inte blir fem matcher?
– Ja, det är väl ingenting. Och det gör inget om det blir fem matcher, bara vi står som segrare. Men det är ingen idé att titta så långt fram, det förlorar man oftast på. Det handlar om att göra bra saker i nästa anfall, spela bra i nästa försvarssituation. Kanske låter det tråkigt, men man måste tänka på det sättet.

Kunde man förutse att det skulle vara så här hårt i toppen på svensk handboll – det står 1–1 även i den andra semifinalen?
– Det ska vara hårt! Det kan inte vara så att alla spelar på toppen av sitt kunnande, för då är det inte längre människor vi pratar om.

Intensivt matchprogram och mycket på spel – hur klarar man mentalt av situationen?
– För oss finns det en revanschlusta. Vi går in i det här och tycker att det är roligt, och jag tror vi skulle kunna spela två matcher per dygn på den inspirationen. Klart man är trött direkt efter match, men det känns bara bra och det finns ingen som känner att vi spelar för mycket. Jag längtar efter nästa match.

Vad avgör den tredje semifinalen?
– Kan vi bli mer effektiva än förra matchen och inte ha så många tekniska fel vore det kul. Vårt målvaktsspel fungerade bra, så det behöver bara fortsätta på samma sätt. Men sedan kan det vara andra saker som poppar upp och som man måste lösa under matchens gång. Det får vi ta då. Det ska i alla fall bli kul att spela en ny semifinal, det hoppas jag att vår publik på läktarna också tycker.

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..