Inför semifinal 3, Sävehof – Skövde

Två semifinaler är spelade, och matcherna har haft helt olika karaktär även om utgången blivit densamma – seger för Sävehof bägge gångerna. Det innebär att
Sävehof har möjlighet att bli finalklart imorgon eftermiddag.

– Usch, det är farligt att tänka så när man möter ett lag som måste vinna. Vi måste jobba efter vår matchplan, annars kommer det inte att fungera, säger tränaren Magnus Johansson.

Matchen i Partillebohallen förra lördagen såg ut att gå mot förlängning när Jamina Roberts avgjorde i slutsekunderna. Uppe i Skövde fick matchen en helt annan karaktär och då avgjorde Sävehof mycket tidigare.

– Vi spelade bra försvar i den andra matchen, det är den stora skillnaden på de semifinaler vi spelat. Det var kompakt och vi hjälpte varandra, och försvarsspelet gjorde också att vi fick fart på anfallsspelet. Vi måste fortsätta med rörelse utan boll, säger Magnus Johansson.

Skövde har uppträtt olika i de två matcherna, men taktiken har inte haft någon större överraskningseffekt.

– Tidigare år har Skövde spelat 6-0 mot oss, men nu har de tagit beslut att ändra hela tiden i sitt uppträdande. Men jag kan inte säga att jag är överraskad, för alla lag har i princip mött oss med samma taktik där det ingått att de punktmarkerad spelare, fortsätter Magnus.

Det är nästan så att Sävehofs tränare uppskattar när motståndare inte backar ner på linjen för att försvara sig.

– Man mot man är vi starka, och som vi uppträtt på slutet känns allting bra. Det ska bli skoj att spela igen, kommenterar Magnus Johansson.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Danskt motstånd väntade för IK Sävehof i den första hemmamatchen..

GRUPPFINAL I EUROPEAN LEAGUE TISDAG 20 februari 18.45 IK Sävehof..

På söndagseftermiddagen ställdes IK Sävehof mot DVSC Schaeffler i Champions..