210423_lugi_semi_3_640-1

INFÖR SEMIFINAL 3 MOT LUGI

SEMIFINALSNACK MED MICHAEL APELGREN

Med 2-0 i matchserien har Sävehof nu möjlighet att avgöra semifinalen. Men även om det framför allt senaste mötet (34-22) var stor skillnad mellan lagen är det långt ifrån en transportsträcka till final.

Förra matchen var ett tillfälle där alla marginaler gick med oss, då kan resultatet bli större, men annars har det varit jämnt mellan oss. Klart att vi förväntar oss att Lugi kommer förändra något i sitt spel och göra det svårt för oss. Det måste vi vara beredda på, säger Sävehoftränaren Michael Apelgren.

Dagarna sedan mötet i Lund har förstås gått ut på att slipa detaljer, men framför allt på att behålla formen. Uppladdningen har dock varit varierad, då båda småskavanker och hälsoläget krävt speciell hänsyn på träningar. Alla spelare ska i alla fall vara disponibla för semifinal 3.

Michael Apelgren tycker att laget varit duktigt i omställningsspelet, hållit bra tempo i kontringar.

– Och oavsett läge i matcherna har vi trummat på som vi bestämt, säger han.

Det konsekventa agerandet är kanske en av de detaljer som präglat Sävehofs spel de senaste månaderna.

– Men man ska komma ihåg att vi hade skador och sjukdomar i höstas som gav många yngre spelare mycket speltid. Det har utvecklat dem, och nu när vi fått tillbaka spelare har truppen blivit bred och det gör det lättare att hålla en jämn nivå i spelet över tid, förklarar Michael Apelgren.

Nu är det en seger och ett revanschsuget Lugi som skiljer Sävehof från att spela final.

– De är smarta och gör säkert små förändringar. Vi behöver vara fokuserade i 60 minuter för att klara vår uppgift, säger Sävehoftränaren.

MATCHENS PROFIL

Henrik Tilsted
Född: 17 maj 1994.
Position: Vänstersex.
Moderklubb: Vestervig, Danmark.
Debut: 2020.

När en kantspelare är lagets bästa målskytt ligger det nära tillhands att peka på ett effektivt kontringsspel. Snabbe Henrik Tilsted har gjort 175 mål i tävlingsmatcher den här säsongen. Och det blir förhoppningsvis ett par till. Han har gjort fem mål i var och en av de spelade semifinalerna mot Lugi. Hur många blir det den här gången?

Ni har bra statistik mot Lugi. Först två segrar i ligan och nu två vinster i semifinalspelet. Passar Lugi er speciellt bra?

– Först ska vi medge att vi själva är väldigt bra. Men även Lugi är ett bra lag, det såg vi framför allt i första semifinalen. Alla lag som tog sig till slutspel är bra, och nu är det ännu mer tillspetsat i semifinalerna och jag vet inte om Lugi passar oss bättre än andra lag. Det handlar om att vara bra på matchdagen, och är man inte det så förlorar man.

Men nu har ni ett försprång och ett övertag på Lugi och räknas som favorit i den här kampen. Vad tycker du om det?

– Jag har hellre övertaget än ligger under i matchserien. Jag gillar att vinna, men såklart finns det lite press på oss i detta läget. Samtidigt finns det press på Lugi också. För dem är det sista chansen att förlänga säsongen.

Hur tänker du om taktik och genomförande i semifinal 3?

– Vi fick en enklare resa i bortamötet än i första semifinalen, och det är klart att det vore skönt om vi fick allt att fungera lika bra som senast. Det är viktigt att visa skärpa i 60 minuter, för Lugi har många kvaliteter. Det handlar om att göra så få tekniska fel som möjligt, att vara alerta i försvarsarbetet och få utdelning på kontringar när vi vinner bollen.

Läste att du gillar att göra mål, och det gör väl i och för sig alla spelare, men också att du varit mer lyckosam i Sävehof än tidigare i din karriär. Med 151 mål i grundserien är du skyttebäst i Sävehof och hade bara tre spelare som gjorde fler mål. I slutspelet har det blivit 24 fullträffar till så här långt. Kan du förklara varför det gått så bra?

– Jag har aldrig gjort så många mål som den här säsongen. Jag tror att det bland annat har med taktiken att göra, vi spelar ett spel som passar mig samtidigt som jag har fått stort förtroende och ansvar. Sedan har det också med mina lagkamrater att göra. Vi litar på varandra.

Då hoppas vi att du och Sävehof får utdelning även den här gången. Lycka till!

– Tack, vi ska göra vårt bästa.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..