210429_hoor_semi_3_640

INFÖR SEMIFINAL 3 MOT HÖÖR

MATCHENS PROFIL

Thess Krönell
Född: 30 maj 1996
Position i laget: Mittsex
Moderklubb: Gimonäs UIF
Debut: 2015

Den tuffa semifinalen mot Höör H65 fortsätter efter ett nästan tre veckor långt uppehåll. Vi kände Thess Krönell på pulsen inför semifinal 3. Hon är fast besluten om att Sävehof är på rätt väg men att de måste upp en nivå jämfört med senaste semifinalen.

1-1 i matcher fast det var väldigt nära att ni vann även bortamatchen. Det måste ha varit tungt just då, men hur har ni kommit över att Höör lyckades kvittera matchserien?

– Det gjorde vi fort… Vi bjöd på en spännande match och det var tråkigt att vi inte vann, man var bitter direkt efteråt men sedan har vi tränat på med sikte på nya matcher.

Den matchen avgjordes med shootout, en slags straff med spelmoment där målvakten gör ett utkast till en ensam kontrande spelare. Det är första gången ni är inblandade i det momentet. Hur var det?

– Vi hade inte tänkt så mycket på det innan, utan det var bara att köra på. Sedan var vi dåliga på shootout och får väl försöka undvika det framöver eller i alla fall försöka göra det bättre.

Nu är ni tillbaka på hemmaplan, och även om det inte är publik på några matcher är ändå resultaten olika hemma och borta. Vad tycker du om skillnaden att spela i de olika arenorna?

– Hemmaplan är ju alltid hemmaplan, och det är klart att det alltid är skönt att slippa resorna, men det är väl största skillnaden. Det är inte så mycket att fundera över utan bara att koncentrera sig på uppgiften.

Om du får lägga upp taktiken i semifinal 3 – vad skulle du lägga fokus på då?

– Vi har inte tänkt ändra mycket, utan ska göra det vi gjort tidigare fast bättre än senast. Som vanligt räknar vi med att det blir en fysisk match med mycket fart och det gäller att vi kan bjuda upp till det.

Herrarna är i final. Kommer ni lyckas kopiera den bedriften?

– Det är målet i alla fall, men vi ska ju spela om det också. Jag tycker det är väldigt kul att herrarna lyckats så bra, och det vore ju ännu bättre om Sävehof har två lag i SM-final.

Då återstår bara att önska lycka till. Tack för pratstunden!

– Tack själv!

 

SEMIFINALSNACK MED RASMUS

Efter ett landslagsuppehåll med några dagars extra vila till följd av Corona-läget är det nu dags att fortsätta semifinalspelet. Det står 1-1 i matcher mot Höör. Sävehof hade möjlighet att vinna även bortamötet, bland annat tremålsledning med 2,5 minuter kvar av andra förlängningen och med bollen i ägo med mindre än tio sekunder kvar och enmålsöverläge, men i dramatiken studsade det inte Sävehofs väg.

– Det var en svängig match. Vi gör mycket rätt men bjuder också på många saker, och det är där vi lägger fokus nu. Håller vi oss till vår spelplan och utmanar där vi bestämt oss för att göra det, så har vi goda möjligheter att vinna igen, säger tränaren Rasmus Overby.

Det är nästan tre veckor sedan senaste semifinalen, och avbrottet med landslagsuppehåll och Corona-vila hade Sävehoftränaren gärna sluppit.

– Det är lite jobbigt när man är inne i en slutspelsbubbla och behöver bryta den. Samtidigt är det lika för alla lag, så det är ingen som haft någon fördel av uppehållet jämfört med andra, men det är inte optimalt, säger han.

Nu blir det mer tätt mellan matcherna i det återstående semifinalspelet. Match 4 spelas på tisdag och en eventuell femte match på fredag i nästa vecka.

– Jag tycker att vi är starka som lag. Vi har många bra spelare och det är bredden som gör att vi lyckas hålla en hög nivå. Sedan är nycklarna ett bra försvars- och målvaktsspel i de här matcherna, och det har vi inom oss. Vi ser fram emot matcherna som kommer, säger Rasmus Overby.

Fler nyheter

Säsongens första Champions League-poäng var inom räckhåll i söndagens bortamatch..

Under lördagens Premiärfest hyllades Johanna Forsberg genom att förevigas med..

På lördagen spelade IK Sävehof säsongens första hemmamatch i Handbollsligan...

Vi är stolta att presentera aVizion som ny Partner till..