170429_semi_1_skuru_640-1

INFÖR SEMIFINAL 1

Sävehof vs Skuru
Lördag 29 april 17:00 i Partille Arena

Köp biljett >>>

Det finns en del fakta som talar för svenska mästarna i semifinalen. Som till exempel att Sävehof inte förlorat mot Skuru på tio år, och lagen under den tiden mötts 24 gånger.

Men när tränaren Henrik Signell och spelarna valde Skuru som semifinalmotståndare var det annat som spelade in.
– Det var ett svårt val. Någonstans kändes det som två jämbördiga lag vi hade att välja mellan, och vi har respekt för både Skuru och Höör. Vi gick mer på känslan än några konkreta saker, säger Henrik Signell.

Efter kvartsfinalen mot Heid har Sävehof haft tio dagar att rikta in sig på semifinalserien. Det har varit tuffa träningsdagar men också en del genomgångar kring hur Skuru spelar.
– Det känns jättekul att få spela igen. Det kanske gick lite enklare än vad vi räknat med mot Heid i kvartsfinalen, så på sitt sätt är det nu som allt börjar på riktigt, säger Signell och fortsätter:
– Vi har fokus både på hur Skuru spelar och på oss själva. Vi har jobbat för att behålla formen vi har, och det är en bra känsla i truppen.

Noggrannhet är alltid ett nyckelord, och det gäller i synnerhet när man kommer fram till ett slutspel. Henrik Signell pratar om vikten att hålla sig till planen och att inte släppa på skärpan i något moment.
– Skuru är ett bra lag och vi ska förstås vara så väl förberedda vi kan när matchen börjar, säger han.

SM-semifinalen 2017 kan börja.

SM finalerna spelas i Malmö lördag 27 maj och damerna inleder klockan 12:45

 

 

 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..