Inför semifinal ett mot Lugi

Nu på söndag startar semifinalserien för damerna, på ena planhalvan serietvåan Sävehof och på den andra serietrean Lugi. Detta är två riktigt bra lag som varit i toppen på serien under hela säsongen och tittar man på alla de olika statistiklistor som finns, så är bägge lagen väl representerade.

Att bägge lagen har siktat mot SM finalen om en månad är ingen hemlighet och bägge lagen har bredden, kraften och kunnandet att ta sig hela vägen dit.

Most effective player listan toppas av Nathalie Hagman (Skuru), tvåa Jenny Alm (Kroppskultur) trea ligger Lugis absolut bästa spelare Sabina Jacobsen. På sjätte plats hittar vi Sävehofs Isabelle Gulldén.

Most effective player för målvakter toppas av Sävehofs Cecilia Grubbström och tvåa ligger Sanna Åstrand från Lugi, ni börjar nu förstå hur jämn den här semifinalserien kommer att bli.

I skytteligan kom Sabina Jacobsen Lugi på andra plats och Bella Gulldén på plats tolv, men i assistligan låg Bella på andra plats och där kom först Lugi spelare på plats 8 genom Fanny Lagerström.

Ja det finns en massa härliga spelartyper i bägge lagen och många som kan kliva fram och avgöra sådana här spännande tillställningar, vi måste bara nämna några från varje lag:
Lugi – Sabina Jacobsen, Sanna Åstrand, Maria Radermacher, Caroline Friberg, Anna Roxå, Jonna Linnéll och Fanny Lagerström
Sävehof – Cissi Grubbström, Bella Gulldén, Jenny Wikensten, Karin Isaksson, Ida Odén, Jessica Helleberg och Jamina Roberts

I inbördes möten under säsongen är det även här jämnt skägg, en Sävehof vinst med 28-22 och en Lugi seger med 28-27, så detta blir verkligen en kamp hela vägen in i kaklet.

Nu är inte statistik allt, utan det finns en rad andra faktorer som påverkar utgången i en semifinalserie, men det får vi gå in på mer i kommande inför reportage.

Vi hälsar motståndarlaget Lugi, domare, funktionärer, sponsorer och all övrig publik välkomna till Partillebohallen kl 18.00 nu på söndag den 11 april.

Handboll skall ses live 🙂

Text: Jerry Hallbäck
Foto: Bildbyrån