210411_lugi_semi_1_640

INFÖR SEMIFINAL 1 MOT LUGI

MATCHENS PROFIL

 Jonathan Edvardsson
Född: 7 april 1997
Position i laget: Mittnio
Moderklubb: IK Sävehof
Debut: 2014

Tre raka vinster i kvartsfinalen och två veckor sedan ni spelade match senast. Hur har ni konserverat formen?

– För det första vill jag säga äntligen… nu ska vi spela match igen. Men vi har också haft en bra period efter kvartsfinalen, och tagit vara på möjligheten vi fått under de här två veckorna. Vi har tagit någon dag extra och vilat huvudet, sedan har vi kunnat träna bra både på gymmet och handbollsplanen. Vi har spelat match på träningen, gjort allt för att bevara formen. Vi är på väg mot något bra.

Till skillnad från damernas slutspel är det inte de fyra bästa lagen från grundserien som är i semifinal. Är det något lag överraskat eller har de maskerat formen under seriespelet?

– Överraskad? Nej, det skulle jag inte säga. Jag tycker att hela säsongen präglats av att de flesta lag kan slå vilket lag som helst. Så det har varit svårt eller omöjligt att förutspå vad som hänt eller vad som kommer att hända.

Ni vann de två mötena med Lugi i serien. Hur tycker du att lundalaget som motstånd passar er?

– Lugi är hyfsat lika oss när det gäller lagsammansättning. Det är unga spelare, roliga att möta men också svåra att möta. De slog ut Ystad som kom tvåa i serien, och det är en prestation som i alla fall inger respekt för mig. Sedan vet jag inte om Lugi passar oss bättre eller sämre än något annat lag, men det ska i alla fall bli roligt att spela igen.

Hur ser din dag ut inför en slutspelsmatch?

– Det skiljer sig åt lite beroende på om det är vardag eller helg, eftersom matchstart är olika tider. På vardagar går jag upp i tid, äter frukost och försöker sedan hitta på någonting. Oavsett vad det är vill jag bara kunna koppla bort handbollen en stund. Sedan blir det lunch, titta på klipp från tidigare matcher och ladda för match. Den här gången spelar vi lite tidigare, så en god frukost och sedan att få komma ut i det fria på promenad ligger högt på listan. Sedan måste jag äta ordentligt och rätt. Det är alltid fokus på matchdagar. Dessutom att titta på situationer från tidigare matcher.

Slutligen… vågar du dig på att tippa resultatet i semifinal 1?

– Oj… ska jag tippa? Vi går för att vinna varje match, men det är jag säker på att Lugi också gör. Det kommer bli tufft att stänga matchen tidigt, så jag tror snarare att det handlar om uddamålet. Men det räcker, för jag tror ju att det är vi som vinner.

Tack, då återstår bara att önska lycka till i semifinalserien!

– Tack!

TRÄNARSNACK MED MICHAEL APELGREN

Sävehof vann båda mötena med Lugi i Handbollsligan, men det är långt ifrån ett drömmotstånd som väntar i semifinalen.

– Hade vi fått välja hade vi nog valt att möta ett annat lag. Lugi har många skickliga spelare, några av dem kommer vi hitta i världsklubbar inom en snar framtid, säger tränaren Michael Apelgren.

När Apelgren analyserar Lugi pratar han om spelare som är svåra att läsa, som har ”många verktyg, fler än andra lag”.

– De har färdigheter som går det svårt att hitta givna lösningar, men samtidigt är vi ju framme i semi och då ska det vara svåra lag att spela mot, fortsätter Michael Apelgren.

Det är två veckor sedan kvartsfinalspelet mot Guif avgjordes. Sävehof har använt tiden till att underhålla truppen på bästa sätt. Ett par spelare har vilat med än andra, för att läka skavanker, men för övrigt har laget tränat på för att hitta den rätta känslan inför fortsättningen av slutspelet.

– Det var lite svårt att ha fokus på semifinalen i början, då vi inte visste vilka vi skulle möta. Men sedan dess har vi tränat på ordentligt. Även om vi vunnit mot Lugi i ligaspelet är det matcher som varit jämna och kunnat sluta hur som helst. Det här blir en tuff matchserie, säger Michael Apelgren.

Det var ett tag sedan lagen möttes. Senaste matchen spelades precis innan årsskiftet (34-29 för Sävehof i Lund), och innan dess i oktober (28-27 i Partille). Uddamålsvinsten var en underlig match, eftersom Sävehof ledde med 20-13 i paus och sedan ryckte till tiomålsledning i andra halvlek innan Lugi sakta hämtade in försprånget.

– Den matchen visar precis hur Lugi är. Deras högsta nivå är riktigt bra, och då kan de slå oss med tio mål i en halvlek. Därför måste vi vara noggranna i allt vi gör i semifinalspelet, säger Michael Apelgren.

Fler nyheter

A-LAGSSPELARNA ÄR FADDRAR FÖR VÅRA UNGDOMSLAG! Johanna Forsberg gästade sitt..

Söndagskvällens match mot Hammarby IF var jämn hela vägen. Inte..

I den fjärde gruppspelsomgången av Champions League ställdes IK Sävehof..

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..