Inför Sävehof – Ystad

Redan klara seriesegrare – då hoppas Rustan Lundbäck att Sävehof ska hunna bjuda på handbollspropaganda i avslutningen.

– Det kan många gånger vara enklare att spela med kniven på strupen när man ska säkra seriesegern än att ha några chanser på sig. Då kan man lätt börja tro att det ska ordna sig, och då stämmer spelet plötsligt inte lika bra. Lite så har det varit, så nu när vi kan spela mer avslappnat hoppas jag att det också kommer bli bra handboll, säger Sävehoftränaren inför kvällens match mot Ystads IF.

Seriesegern säkrades i Malmö efter en stabil insats, men tankemässigt har nog ingen hunnit släppa senaste matchen i Partillebohallen ännu – den mot RIK där Sävehof ju hämtade in åttamålsunderläge i den andra halvleken.

– Jag kan inte säga att vi gjorde någonting dåligt inför den matchen, utan RIK var också väldigt bra. Vändningen är nog den mäktigaste jag varit med om, och då har vi ändå hämtat in sex-sju mål på en kvart några gånger förr om åren, säger Rustan.

Han säger att man å ena sidan kan se tillbaka på RIK-matchen med fasa, nästan som att man kan släppa iväg motståndaren i en match i tron att det alltid ska ordna sig till slut, och å andra sidan går styrkt från den upplösningen; hur det än ser ut på resultattavlan finns det alltid möjlighet att komma tillbaka.

Seriesegern är hur som helst klar och den skänker Rustan Lundbäck en del belåtna tankar:
– Det är ändå det här man på något sätt strävar mot under största delen av säsongen. Det är tio månaders slit, säger han och fyller i:
– Nu hoppas vi på en dryg månads flyt.

Att koppla bort slutspelet går förstås inte i serieavslutningen. Det är nu man ska finslipa de sista detaljerna inför den avgörande fasen på säsongen.

– Det ska bli skoj att möta Ystad. Det är ett bra lag och det finns lite av slutspelskaraktär över den här matchen, säger Rustan.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..