Inför Sävehof – Ystad

Ibland brukar man säga att det är tufft med flera matcher i veckan. För Sävehofs del känns veckans spelprogram som en räddning. Idag har spelarna chans att revanschera sig för missen i onsdags, då Hammarby blev första lag för säsongen att besegra svenska mästarna.

– Jag hoppas förstås att Ystad får sota för det här, säger tränaren Mikael Franzén.

De senaste dagarna har förstås många diskussioner handlat om hur det kunde gå som det gjorde i onsdags. Det finns flera sätt man kan förlora på, och matchen mot Hammarby tappades på fel grunder.

– Man kan inte bara flytta bollen över till någon annan och hoppas att han gör jobbet. Är man på planen ska man ta sitt ansvar, säger Mikael Franzén.

Han vill inte förringa Hammarbys insats, för där fanns viljan att slita och noggrannheten att fullfölja uppgjord matchplan, men hoppas att de själva tar lärdom av misstaget.

– Så här kommer det se ut många gånger den här säsongen. Alla vill slå svenska mästarna och vi kommer få kämpa för varje seger.

Ystads IF ligger två poäng bakom Sävehof (som har en match mindre spelad) i tabellen, så det blir upp till bevis med en gång för Mikael Franzéns gäng.

– Ystad har absolut kapacitet för att vara med i den absoluta toppen, säger han.

Nyckelspelare i laget är utan tvekan Sebastian Seifert. Men Sävehof har flera spelare att hålla ordning på om det ska bli revansch för i onsdags; store dansken Palle Hansen en annan och kantspelarna Philip Nilsson och Pierre Hammarstrand skall heller inte glömmas bort.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..