180919_rasmus_overby_640

INFÖR SÄVEHOF VS SKURU

Nye tränaren Rasmus Overby är nöjd med säsongsstarten. Storsegern mot Kristianstad gav inte enbart två poäng utan också ett kvitto på att spelarna anammat hans tankar.
– Många av de saker vi tränat på kom till uttryck och det blev en fin premiär, säger han.

I stora drag är förstås spelidén densamma som tidigare – ett bra försvarsspel ska bädda för kontringsspel. Men det finns också skillnader i spelet.
– Vi springer mer, säger Rasmus Overby.

Räkna med andra ord med ännu mer tempofylld handboll i Partille Arena. Overby är tydlig med att anfallsspelet ska präglas av att välja bra lägen för avslut, för han vill inte låta motståndaren få kontringslägen. Även om Rasmus Overby är ny tränare på den här nivån har han bra koll på SHE, och hans tankar om toppskiktet skiljer sig inte från andra tränares:
– Det är tre lag som i grunden känns lite starkare. Men jag tror också att det blir lite tätare i år, och det är många lag som när de har en bra dag kan slå lagen i toppen, säger han.

Tättrion handlar förstås om Sävehof, Skuru och Höör och bland utmanarna pekar Rasmus Overby ut Lugi, Önnered och Skara. Närmast är det alltså toppmöte på programmet.
– Vi ska fokusera på oss, vi har bra målvakter, en stark defensiv och ska uppträda med kraft i anfallsspelet, säger Rasmus Overby.

Fler nyheter inför matchen hittar du i GAMEDAY – SÄVEHOF. Vår egen app som du hittar på APPSTORE eller GOOGLEPLAY

Biljetter köper du på >>> https://savehof.ebiljett.nu/

 

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..