INFÖR SÄVEHOF VS SKÖVDE

Det har ännu inte lossnat på allvar för Sävehof i Handbollsligan. Serietabellen är förvisso ung men det känns lite överraskande att hitta Sävehof utanför slutspelsplatserna.

– På något sätt har vi haft alla marginaler emot oss. Vi får fighta till oss poäng så vi kommer in i serien, säger tränaren Robert Wedberg.

Senast blev det förlust med uddamålet mot Alingsås, och även om motståndet var kvalificerat känns det hårt att vara nära utan att få utdelning.

– De matcher vi tappat poäng i är uddamålsförluster mot Alingsås och Guif och en oavgjort mot RIK, och det känns som matcher där vi varit värda bättre utdelning. Man kan hoppas att flyt och oflyt jämnar ut sig i långa loppet, fast det jämnar inte ut sig utan hårt arbete, fortsätter Robert Wedberg.

Tre inspelade poäng betyder ändå att allt inte är nattsvart, och det finns mer saker som kan sorteras in under fliken positivt:

– De två senaste matcherna har varit bättre, och framför allt sista halvleken mot Alingsås där vi hade ett fantastiskt försvarsspel, gör att vi har något att fokusera på inför fortsättningen, säger Wedberg.

Han har såklart studerat Skövdes matcher i inledningen av Handbollsligan för att göra sin trupp förberedd på en ny kamp:

– Det är både helhet och detaljer runt spelare som man vill ha koll på, men det gäller också att lägga den informationen på en lagom nivå så att spelarna mer har det i ryggmärgen än att de tänker på det för mycket när spelet väl är igång. Att studera motståndaren ingår i spelets villkor, det gör alla lag men det är ändå det egna spelet man vill ha fokus på, säger Robert Wedberg.