201203_skovde_hl_640

INFÖR SÄVEHOF VS SKÖVDE

MICHAEL INFÖR KVÄLLENS MATCH

Gränserna mellan lättare och tyngre perioder har suddats ut, men det är i alla fall en sanning att Sävehof är inne i en intensiv december. Dubbla möten med Skövde följs upp med matcher mot Alingsås, Guif, Varberg, Kristianstad och Lugi innan årsskiftet.

– Det är en tuff period, och det är vi förstås medvetna om. Nu behöver vi visa karaktär, och därför tycker jag att det kändes bra att vi kom tillbaka och gjorde en bra upphämtning senast mot Alingsås. Klart att vi ville ha två poäng där, men nu räckte vi bara nästan fram, men det fanns ändå positiva inslag som vi bär med oss, säger tränaren Michael Apelgren.

När Skövde nu kommer till Partille Arena blir detaljerna viktiga. Michael Apelgren har stor respekt för tabelltvåan:

– Det var skillnad mellan oss när vi möttes på försäsongen och det är mycket som behöver sitta om vi ska lyckas i den här matchen. Skövde har seriens just nu bästa målvakt (Håvard Åsheim), har bredd i laget och agerar taktiskt klokt. De kommer vara med och slåss om guldet i vår, säger han.

Som Sävehofare hoppas man förstås att regerande svenska mästarna också är med i guldruschen, men Michael Apelgren tycker inte att det är rätt fokus i dagens läge.

– Tabellen ljuger inte, vi har en bra bit dit och ska inte fundera på det just nu. Vi ska koncentrera oss på att följa upp andra halvleken mot Alingsås med en bra prestation mot Skövde.

I truppen finns det frågetecken för deltagande gällande ett par spelare, men Sävehoftränaren ser ingen anledning att spekulera kring. ”Bästa laget spelar”, är beskedet som gäller.

MATCHENS PROFIL

Emil Berlin
Född: 24 februari 2001.
Position i laget: Högernia.
Moderklubb: IK Sävehof.
A-lagsdebut: 2018.

Det är sånär som på en dag två år sedan Emil Berlin debuterade i Handbollsligan. Då som högersexa i en bortamatch mot Hammarby. En match som Sävehof för övrigt förlorade. Så det är dags att ändra på det mesta. Motståndet heter Skövde. Det är hemmamatch. Emil Berlin är på sin ordinarie position som högernia. Med så mycket förändringar går det väl även att rätta till resultatet..?

Nu har ni spelat elva matcher i Handbollsligan. Vad är du mest nöjd med beträffande lagets insats så här långt?

– Det måste vara Guif-matchen. Då fungerade målvakts- och försvarsspel riktigt bra och det bäddade för att resten av spelet också gick våran väg (25-16 efter bland annat två mål av Emil Berlin).

Samma frågeställning fast om du håller dig till din egen prestation?

– Det var svårare att svara på… jag vet inte. Jag vill nog säga att det inte finns någon speciell match då det fungerat riktigt bra. Jag kan prestera bättre än vad jag gjort hittills.

Vad är det bästa med att spela i positionen som högernia?

– Jag får vara med mycket i spelet, och det tycker jag om.

Match mot Skövde, som vuxit till ett starkt topplag. Hur går dina tankar inför matchen?

– Det ska bli kul att spela mot ett topplag och se var vi står i den konkurrensen. Och förhoppningsvis vinna… Vi behöver få stopp på deras anfallsspel om vi ska lyckas.

Din egen roll i laget – hur viktig är du för Sävehof säsongen 20/21?

– Jag är lika viktig som vem som helst i laget. I Sävehof är det laget framför enskilda spelare, och det är tillsammans vi är som bäst.

Tack för pratstunden, och lycka till!

– Tack!

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..