201001_onnered_hl_640

INFÖR SÄVEHOF VS ÖNNERED

SÄVEHOF vs ÖNNERED 19.00
Se matchen på C More: https://track.adtraction.com/t/t?a=1089863193&as=1264917388&t=2&tk=1

HÖR VAD MICHAEL APELGREN HAR ATT SÄGA INFÖR KVÄLLENS MATCH

Sävehof fick en lektion i effektiv handboll senast mot Malmö. Tränaren Michael Apelgren tycker att det viktigaste från den matchen är att ta lärdom och fortsätta utvecklas.
– Vi började bra, men det är ingen diskussion om vilket som var bästa laget. Malmö vann taktiskt, tekniskt, avsluten och Dan Beutler var bättre i målet. Jag tycker att Malmö var bra det får man acceptera, säger Sävehoftränaren.

Säsongens andra tävlingsmatch i Partille Arena är ett derby som på förhand känns helt öppet. Önnered är gäster, och Michael Apelgren tror att det blir väldigt mycket mer kamp än teknisk uppvisning.
– Det finns mycket känslor i en sån här match. Vi möttes på försäsongen och då vann Önnered enkelt. Vi får försöka göra det jämnare den här gången, säger han och utvecklar:
– Önnered var starkare i sitt samspel, och avslöjade våra brister på ett tydligt sätt. Jag tycker att vi kommit längre nu, men som lag är vi inte färdigt. Vi måste inse var vi står just nu. När vi inte är samsynkade måste vi spela med energi och jobba hårt i varje situation.

Önnered kommer till Partille med självförtroende från första vinsten i Handbollsligan, 32-25 mot Varberg. Sävehof kommer med dubbel revanschlusta – dels för förlusten i Malmö men också för förlusten mot Önnered under försäsongen (27-31). Vad väger tyngst?

 

MATCHENS PROFIL – ERIC WESTERGREN MALMBERG

Född: 6 oktober 1999
Position i laget: Mittsexa
Moderklubb: Årsta AIK
A-lagsdebut: 2017

Han spelade till sig en plats i A-truppen redan för tre år sedan, men tiden i Sävehof har inte varit spikrak för stockholmaren Eric Westergren Malmberg. Han har varit mer skadad än tillgänglig för spel, men den här säsongen har börjat bra. Spelaren i tröja 11 har deltagit i alla tre matcher i Handbollsligan.
– Jag tror att hela laget är revanschsuget och vi är nog lite arga på oss själva också. Vi började bra mot Malmö men gav bort matchen genom nio tekniska fel i första halvleken. Nu ska vi visa att vi är bättre än så.

 Hur bedömer du lagets form och kapacitet just nu?
– Kapaciteten är hög, och formen är också bra. Det handlar om att vi måste hålla oss till det vi kommer överens om. När det klaffar kan vi spöa alla lag, men sköter vi oss inte kan vi istöllet förlora mot vilket lag som helst.

Vilka möjligheter ser du mot Önnereds HK?
– Vi snackade inför matchen mot Malmö om att vi haft dålig energi i början av matcherna, och det ändrade vi på. Vi måste få med oss den goda energin från starten där, men sedan fortsätta arbeta på samma sätt. Det är viktigt att vi är mer noggranna. Kvalitetsmässigt ska vi vinna den här matchen.

Och om vi vänder på frågan – vilka hinder finns det i kampen om poäng?
– Det som kan ställa till det är att Önnered kommer från en go seger mot Varberg, att de slog oss innan serien började, att det är derby och att de kan vara extra taggade. Det finns många gamla Sävehofare i Önnered, och får de ihop det kommer vi få en tuff match.

Ni spelar i ny matchdress… har du hunnit vänja dig vid att gult blir huvudfärg den här säsongen?
– Det är lite annorlunda och speciellt. Vi vill ju att hela Partille Arena ska bli gul när publiken får komma tillbaka, och det är en kul tanke. Jag tycker tröjorna är snygga.

Din egen roll i laget – hur värdefull är du för Sävehof säsongen 20/21?
– Vi får väl se. Efter min skada finns inte mycket att gå på, och konkurrensen är tuff på min position. Men med Brännberger avstängd har jag fått en ganska stor roll, och jag tycker att jag och Vetle (Eck Aga) har hållit ihop försvaret bra mot Hallby och Ystad. Det har gått lite bättre än vad jag vågat tro, och nu får jag försöka konkurrera ut mina lagkamrater så jag får mer speltid..

Då återstår bara att önska lycka till!
– Tack, det är alltid kul att spela match.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..