170406_malmo_640_19_15

INFÖR SÄVEHOF VS MALMÖ

Sävehof vs Malmö
19:15 i Partille Arena

Köp biljett >>>

Sävehof ligger sexa i tabellen inför sista omgången, och det kan tyckas blygsamt. Men om man har i åtanke att avståndet till sjundeplacerade Ystads IF är lika långt som till seriesegrande Kristianstad förstår var och en att det i alla fall är tätare uppåt i tabellen. HK Malmö är ett av lagen som finns framför Sävehof. Tränaren Robert Wedberg har större mål än att bara spela av sista matchen i grundserien.

– Jag ser gärna att vi fortsätter den trend vi haft praktiskt taget hela vårsäsongen. Vi ska ha fokus på att få med oss en bra känsla till slutspelet, säger han.

Senast vann Sävehof mot Ystads IF (borta) efter en väl genomförd match. Disciplin och hög moral kommer man långt med. Läget i Sävehofs trupp känns tillfredsställande så här inför slutspelet. Sebastian Karlsson vilar förvisso mot Malmö, men bedömningen är att han hade kunnat spela om det varit nödvändigt. Sävehof har revansch att jobba för mot Malmö. När lagen möttes i oktober vann skåningarna med 32-29. Wedberg tror inte att den här matchen kommer likna den som spelades i höstas.

– Malmö är oberäkneliga. De har haft en del skador på sistone och haft tre vänsterhänta spelare på niometer. Malmö har gjort det bra och är svårlästa när spelet blir annorlunda, säger Wedberg.

Ambitionen är förstås att Sävehof så lite som möjligt ska påverkas av Malmös uppställning.

– Vi vill alltid spela vårt eget spel och kommer rikta in oss på det vi kan påverka den här gången också. Det känns inspirerande att vara framme vid sista omgången av grundserien, och det känns att pulsen stiger inför slutspelet, säger Sävehoftränaren.

 

 

 

 

 

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..