anders_eliasson_1920

INFÖR SÄVEHOF VS MALMÖ

Sävehof vs Malmö
Måndag 26 mars 19.00 i Partille Arena
Köp biljetter >>>

Det blev förlust med fyra bollar i första kvartsfinalen, men managern Anders Eliasson känner att det finns massor med positiva bitar att ta med från mötet i Malmö.

– Det var en bra handbollsmatch. Två lag som stod upp bra i försvarsspelet, bra målvakter, intensivt och lite mål. Det kändes väldigt mycket som en slutspelsmatch ska kännas och det kunde egentligen slutat hur som helst, säger han.

Under veckan som gått sedan matchen i Baltiska Hallen har det såklart varit stort fokus på kvartsfinal 2. Förkylningstider har påverkat en del spelare och den kollektiva träningen, fast samtidigt har tiden mellan matcherna gynnat Sävehof. Nu är nämligen Joakim Larsson redo för spel igen.

– Han har tränat i tre veckor och nu bedömer vi det som att han är klar att gå in i matchsituationer igen. Det kommer naturligtvis vara nyttigt för oss, för Jocke har erfarenhet från de här situationerna, säger Anders Eliasson.

Sävehof är ute efter säsongens första seger mot Malmö. I Handbollsligan var skåningarna lite starkare i båda mötena (28-25 i oktober, och 31-29 i returen i Partille Arena för tre veckor sedan). Med andra ord har det varit tre jämna matcher lagen emellan, och mycket talar för en nu tuff fight.

– Det känns väldigt kul att stå här inför en kvartsfinal mot Malmö. Vi har tittat en del på förra mötet och finslipat på detaljer. Förhoppningsvis kan få ta vår insats en nivå till, säger Anders Eliasson.

Kvartsfinal 3 spelas redan på onsdag, i Malmö. Sedan är 11 och 16 april reserverade för eventuell fortsättning av kvartsfinalserien.

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..