INFÖR SÄVEHOF VS LUGI

Sävehof vs Lugi idag 13.45
Köp biljett >>>

Som handbollsspelare är julhelgen en högtid av det mer annorlunda slaget – ingen ledighet utan tufft tränings- och matchprogram. Sävehof spelade senast i lördags, tränade under juldagen ser fram emot avkast på annandagen…
– Ja, det gör vi verkligen. Det är kul att spela. Matcher är ju lite av julafton, säger tränaren Rasmus Overby och skrattar.

Sävehof kommer till spel med en god känsla i kroppen. Matchen mot Kungälv häromdagen utvecklades precis som Rasmus Overby hoppades:
– Kungälv är ett bra lag, och jag är framför allt nöjd med hur vi kunde knyta ihop säcken, hålla vår ledning i den andra halvleken och vinna med fem mål, säger han.

Nu är det Lugi som står för motståndet, och det blir en fight mellan två olika spelstilar. Lundalaget spelar med en mer offensiv försvarsuppställning (3-2-1) och den lär sätta svenska mästarna på prov.
– Det här är en toppmatch. Sävehof har förlorat de senaste två matcherna mot Lugi, och vi vet vad som gäller för att vi ska ha en möjlighet att vända på den trenden. Vi måste visa tålamod och disciplin i vårt anfallsspel, och sedan har Lugi flera spelare som vi måste hålla koll där Hannah Flodman verkligen är en stjärna, säger Rasmus Overby.