INFÖR SÄVEHOF VS KRISTIANSTAD

Robert Wedberg inför Kristianstadmatchen

Segern mot Karlskrona i söndags gav Sävehof kontakt med lagen högre upp i tabellen. Avståndet till fjärdeplacerade Malmö är tre poäng med nio matcher kvar att spela.
– Det var skönt att vinna en så tight match, säger tränaren Robert Wedberg om den insatsen.

Nu väntar ännu en tuff uppgift. Kristianstad är förvisso inte omöjligt att besegra, men det är absolut inte den enklaste motståndaren man kan tänka sig.
– Men det är en av de roligaste matcherna att spela. Kristianstad är ett jättebra lag och vi hoppas komma upp på en bra nivå så vi kan matcha dem, säger Wedberg.

Han jämför Kristianstad med en maskin som hela tiden producerar, och har sina tankar kring hur Sävehof ska göra kamp av det här:
– Kristianstad jobbar hårt, springer gärna och vårdar bollen i anfallet. De är farliga från alla positioner och det gäller att vara vaksamma överallt. Så vi kan inte prioritera någon spelare på det sättet, utan måste vara noggranna när vi spelar anfall och försöka komma till uppställt försvarsspel. Ger vi dem kontringar ger vi dem också lägen till enkla mål. Det är vad de vill ha, Kristianstad har sex spelare som springer och de är bäst i ligan på kontringar, säger Robert Wedberg.

Men Sävehof kan också skaka Kristianstad. Senast lagen möttes (i december) vann de svenska mästarna med knappa 22-20.
– Vi vet att vi har god kapacitet, och nu hoppas vi kunna visa det, säger Robert Wedberg.