171108_hammarby_640

INFÖR SÄVEHOF VS HAMMARBY

Handbollsligan
Sävehof vs Hammarby
Onsdag 8 november 19:00 i Partille Arena

Köp biljett på webben >>>

Det blev nio måls seger när lagen möttes i Stockholm för fem veckor sedan, så det är klart att det finns stora förhoppningar om utdelning även när Sävehof tar emot Hammarby i Partille Arena.

– Det känns som att vi blir stabilare hela tiden, och ju mer vi orkar vara noggranna desto bättre blir det, säger tränaren Robert Wedberg.

Han säger att det var precis den biten som lade grunden till segern i Stockholm förra månaden.

– Hammarby spelar ett offensivt försvarsspel och det gäller för oss att inte fastna i det utan jobba med tempo och vara tålmodiga.

Robert Wedberg klargör att tryggheten i laget kommer bakifrån, försvars- och målvaktsspelet har höjts en nivå och det har varit den injektion i spelet som gett resultat.

– I Hammarbys offensiva spel kretsar mycket kring Patrik Fahlgren. Om han inte skjuter själv är det oftast han som spelar fram till den som skjuter. Fahlgren är skicklig och det vill till att vi håller koll på vad som händer runt han, säger Wedberg.

Sävehof ligger inför matchen mot Hammarby på åttonde plats och har sex poäng tillgodo på Hammarby.

– Tryggheten kommer via försvars- och målvaktsspel, så kan vi ta med oss det från senaste omgångarna vore det bra. Mål brukar lösa sig ganska bra, säger Robert Wedberg.

Spelaren Jonas Larholm är inne på samma linje och känner offensiva försvar inte längre är lika tuffa att möta som tidigare:

– Vi har jobbat fram en modell med lösningar när vi möter offensivt försvar. De försöker slå söner och få isär motståndarens anfallsspel, men vi behöver ha samma rörelse i vårt spel som i bortamatchen mot Hammarby. Då har vi bra möjligheter att reda ut det här, säger han.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..