Inför Sävehof – Team Eslöv

IK Sävehof vs Team Eslöv
Söndag 14 februari 16:00

Köp biljett online >>>

Sävehof åkte på en riktig smäll i senaste omgången av Elitserien. Säsongens andra förlust (23-29 mot Heid) svider förstås, men svenska mästarna är alltjämt i förarsätet.

Mot Eslöv i dag – som ligger i samma region av tabellen som Heid – vill tränaren Henrik Signell förstås se en skärpning i spelet.

– Vi vill ha revansch på oss själva och hitta tillbaka till det hårda arbetet vi ska lägga ner och till det goa beteendet vi brukar ha, säger han.

Att Sävehofs prestation spelmässigt var en besvikelse mot Heid är ingenting att hymla med. Henrik Signell säger att laget föll tillbaka i inställningen till att arbeta klart varje enskild situation.

– Heid gjorde det bra och vi gjorde det mindre bra, och fortfarande är vi ett lag med unga tjejer och någonstans behöver vi trygghet och erfarenhet i spelet. Vi har inte som tidigare rutin och spetskompetens som vi hade med Ida (Odén) och Jenny (Wikensten) som kunde lyfta andra när vi tappade spelet. Nu måste vi än mer gå enas som lag när det är tufft, säger Henrik Signell.

Förlusten mot Heid fick till följd att laget tränat annorlunda i slutet av veckan.

– Ska kanske inte säga att vi bytt fokus, men vissa saker blir viktigare än andra. Det handlar inte om taktiska saker utan att jobba med det kollektiva och vikten att verkligen ta jobbet i varje situation. Det är attityd vi måste visa, fortsätter Sävehoftränaren.

Med andra ord: räkna med ett revanschsuget Sävehof.

 

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..