Inför Sävehof – Skövde

Sävehof har en egen jultradition – Rustan Lundbäcks julklapp till spelarna var en ledig juldag. Sedan samlades man på annandagens morgon för en träning som uppladdning till matchen mot Skövde.
– Det känns bra, och jag tycker spelarna också är värda att få fira jul, säger Sävehofs tränare.

En svit på sju förlustfria matcher bröts senast mot Guif (29-30), så nu är det bara att börja om från början igen mot Skövde. Kan man beställa ett spel liknande det Sävehof bjöd på hemma mot H43..?
– Ja, det var väldigt bra. Tufft men juste, det gäller att visa att det är vår hemmaplan. Alla lag vill förstås komma upp i den nivån, och det viktigt att bygga spelet från eget försvar och framåt. Då får vi kontringslägen, speciellt som ”Foppa” (Thomas Forsberg) har så bra utkast, säger Rustan Lundbäck.

Mot H43 hade Sävehof dessutom massor med energi i det uppställda anfallsspelet, och Rustan Lundbäck var imponerad över hur konstruktivt det var.
–Det brukar inte vara lätt mot H43, men i den matchen hade vi några avancerade övergångar som gick hem.

Skövde har haft en motig period, men med tanke på hur jämn årets elitserie är finns det ingen anledning att ta något för givet för Sävehof.
– Det känns som att man inte går säker någonstans eller mot något lag, intygar Rustan.

Han tycker att Linus Lake imponerat i ett Skövde som annars varit skadedrabbat mot slutet.

Sävehof har också imponerat en del även om Guif-matchen i Eskilstuna inte var helt lyckad.

Men när Rustan Lundbäck plockar fram några enskilda höjdpunkter pekar han gärna på första halvlekarna mot Drott (borta) och H43 (hemma).
– Och hur konstigt det än låter hade vi en bra första halvlek mot Aalborg också. Kommer vi upp i den nivån kan det bli bra, säger han.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN MAGNUS! Magnus Persson är en rutinerad högernia och ansluter..

Danskt motstånd väntade för IK Sävehof i den första hemmamatchen..

GRUPPFINAL I EUROPEAN LEAGUE TISDAG 20 februari 18.45 IK Sävehof..