Inför IK Sävehof – IFK Skövde

I femte omgången kom Sävehofs första förlust i slutspelsserien. På sitt sätt kan det kanske tyckas att Sävehof inte ska förlora mot Malmö, men man pratar ofta om att motivation slår klass i sporter som är så intensiva som handboll.

– Det är svårt att spela handboll när man inte har så mycket att spela för. Malmö var hetare än oss och det syntes på planen, kommenterar tränaren Mikael Franzén.

Franzén tycker inte att det finns mycket mer att säga om den matchen, och låter sig heller inte nedslås av att det blev en förlust.

– Visst är det skönt med en vinnande trend, men samtidigt kan det vara nyttigt att veta att vi faktiskt inte är odödliga, fortsätter han.

I avslutningsmatchen mot Skövde kan man i alla fall förvänta sig en uppryckning från Sävehofs håll. Semifinalerna inleds redan på söndag, och Franzén tycker att det är på sin plats att visa kvalité i spelet igen.

– Det är viktigt att få signaler om att vi är på gång igen. Jag vill ha samma känsla i laget som inför slutspelet. Då avslutade vi elitserien med ett par vinster och hade ett härligt go´ i laget, säger han.

Sävehof inleder semifinalspelet på hemmaplan, men vilket lag som står för motståndet är inte klart förrän efter kvällens matcher.

– Att det är jämnt i den andra gruppen innebär ju att vi inte kan läsa in oss på någon motståndare, men oavsett vilka vi får möta tror jag att det blir jämna matcher, säger Mikael Franzén.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Daniel Stiller

Fler nyheter

A-LAGSSPELARNA ÄR FADDRAR FÖR VÅRA UNGDOMSLAG! Johanna Forsberg gästade sitt..

Söndagskvällens match mot Hammarby IF var jämn hela vägen. Inte..

I den fjärde gruppspelsomgången av Champions League ställdes IK Sävehof..

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..