Inför Sävehof – Skövde

Sävehof tappade – eller möjligen räddade, beroende på hur man ser det – en poäng i Malmö senast och ligger vid avkast i kväll på andra plats i tabellen.

– Vi tycker inte om att bli av med poäng men senast var det ju vi som gjorde sista målet, så det var samtidigt skönt att inte förlora. Fast totalt sett är vi inte helt nöjda med den matchen, säger tränaren Mikael Franzén.

Han tänker på hur Sävehof i en svängig match vände tvåmålsunderläge från första halvlek och ledde med två men missade möjligheten att rycka till en kanske avgörande tremålsledning i ett missat friläge.

– Vi hade ingen trygghet i försvarsspelet, analyserar han.

Men bra var i alla fall offensiven och det tillsammans med att Sävehof är ur en tyngre träningsperiod (med inriktning på nästa veckas Champions League) kan betyda att vi får se en rolig match mot IFK Skövde ikväll.

– Tycker att vi i alla fall har ett gott läge. Vi ska vara lättare i benen och ska försöka driva upp tempot. Skövde spelar också en temporik handboll, så det kan bli fartfyllt, säger Mikael Franzén.

När lagen möttes i Partillebohallen för sju veckor sedan gick det väldigt fort – Sävehof vann med klara 41-27, men det är siffror som Franzén inte räknar med upprepning av.

–Tror att Skövde vill visa att man är bättre än så, och de är inne i en bra trend nu och vill vara med och slåss i tabelltoppen.

Noterbart inför kvällens match är också att Victor Fridén kommer spela sin hundrade elitseriematch.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..