Inför Sävehof – RIK

Elitserien bjuder på ett komprimerat spelschema efter VM-uppehållet. Match varannan dag är vad som gäller, men det har man inget emot i Sävehof.

–Vi är vana med tufft matchande sedan i höstas och tycker det är skoj att spela, säger tränaren Magnus Franzén.

I förrgår gjorde Sävehof ett miniryck i tabellen, eftersom det blev seger mot Drott samtidigt som Guif förlorade. Men det var en hård match, där faktiskt frånvaron av stjärnan Gunnar Steinn Jonsson innebar att Drott överraskade Sävehof.

– Vi var inlästa på en annan typ av spel och det tog en stund att ställa om. Men vi gjorde många andrafasmål och visade att vi vill driva boll och springa, så jag tycker det var en bra match, säger Mikael Franzén.

Den här gången är derby mot RIK. Det blir säsongens tredje match lagen emellan, och Sävehof har bra facit från tidigare möten (28-27 hemma och 33-27 borta).

– RIK slåss för att rädda sin elitserie plats och därtill kommer ju att det är ett derby. De skulle betrakta det som bonuspoäng om de vinner, och det är klart att vi ska vara otroligt ödmjuka inför en sån här uppgift. Vi måste vara beredda på en hård match, säger Mikael Franzén.

När Sävehofs tränare går igenom RIK:s trupp fastnar han framför allt för en spelare – Rickard Lönn.

–Det är en talang som utvecklats till elitseriespelare i RIK. Han är en framtida landslagsspelare av internationellt snitt, säger han.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..