Inför Sävehof – RIK

Efter premiärsegern mot Hammarby (28-22) och uppföljningen mot Caperiotumba (31-14) blir det derbymatch mot Redbergslid.

–Det finns ingen anledning att dra för stora växlar av resultaten i inledningen. Vi kommer ställas inför betydligt svårare uppgifter framöver, och en av dem är den här matchen, säger Sävehofs tränare Mikael Franzén.

Han är belåten över utdelningen i de två första omgångarna men tycker att det var för många tekniska fel i premiären för att han ska vara helt nöjd.
–Det fungerade bättre mot Tumba, och samspelet mellan försvar och målvakt var bra. Men framför allt är jag imponerad av att vi lyckades hålla fokus hela vägen, säger Mikael Franzén.

Han förväntar sig en helt annan matchbild i derbyt mot RIK.
– För dem gäller det att studsa tillbaka efter två förluster, och det är ingen tvekan om att de skulle tycka det var skönt att göra det just mot oss. Vi måste förstås förhindra det, säger Franzén.

I Sävehof diskuteras inte förändringar i uppställningen, det är, som Franzén säger, svårt att ändra på ett lag som levererar. Däremot kommer han påtala vikten av att fortsätta jobba för laget, för det är vad han förväntar sig att motståndaren gör:
– RIK har sett lite lama ut i inledningen. De har inte spelat på samma sätt som de gjort tidigare, inte jobbat tillräckligt hårt. RIK är som bäst när de spelar för varandra i laget, och i dag förväntar jag mig att det är ett sånt lag vi kommer möta, säger Franzén.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..