Inför Sävehof – Redbergslid

Det finns inte mycket att tveka på – Sävehof kommer gå för fullt ikväll och i resten av de matcher som återstår också. Seriesegern lockar.

– För mig är seriesegern väldigt viktig. Jag tycker den visar hur man sköter verksamheten, säger tränaren Rustan Lundbäck.

Ingen ska luras att tro annat än att Sävehof kommer med en stark drivkraft till matchen mot Redbergslid. Revanschlusten – RIK vann med 33–31 i första mötet – är tillräckligt stor för att på egen hand tända laget.

Sviten av segrar – den är uppe i sju matcher nu – borde också vara tillräckligt för att skapa vinnarskallar.

– RIK har visat förut att de är jobbiga att möta, vi har all respekt för dem. Samtidigt ska det vara så, att får vi till vårat spel och målvaktsspelet också fungerar, då ska vi slå dem på hemmaplan, säger Rustan Lundbäck.

Sävehof fick det mesta att stämma borta mot Lindesberg förra veckan. Det blev till slut klar segermarginal (40–22), men den matchen hade kunnat sluta annorlunda om Sävehof inte varit lika skärpt från start.

–Det är lätt att säga men man ska vara på plats och beredd att göra jobbet. Nu var vi med från start i båda halvlekarna, mycket bättre än hemma mot Lugi innan dess. När vi gjorde fyra raka efter paus kändes det som luften gick ur Lindesberg, berättar Rustan Lundbäck.

– Jag tror inte att man ska fokusera för mycket på motståndaren utan man ska vara medveten om vad man gör själv också. Att vara skärpt från start en stor del av hemligheten, och vi är rätt duktiga på det, fortsätter han.

Ystads IF och regerande mästarna Alingsås är lagen som närmast jagar Sävehof i tabellen. Efter mötet med RIK återstår Malmö (b), Ystad (h) och Hammarby (b) på spelschemat för Sävehof.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..