Inför Sävehof – Önnered

Det är en match i mängden men mötet med Önnered sticker ändå ut en del. Sävehof har en del att leva upp till och det är samtidigt ett genrep inför stundande Europacupspel mot Leverkusen.

– Det går inte prestera dåligt här och tro att vi plötsligt kan komma upp till maxnivå i helgen, för dit måste vi om vi ska ha en chans att klara den här omgången, säger tränaren Magnus Johansson.

Att påstå fokus redan ligger på Europa-cupspelet är både rätt och fel. Rätt för att man träningsmässigt lagt upp programmet helt efter matcherna mot Leverkusen ända sedan avancemanget i november. Fel därför att det förstås är Önnered som är uppgiften på vägen och att den handlar om att klara uppgifterna i tur och ordning.

– Tanken har varit att vi ska bli piggare i benen ju mer vi närmar oss de här kommande två veckosluten. Många har redan visat att de är på gång och andra har kvar att visa. Därför är matchen mot Önnered så viktig, säger Magnus Johansson och fortsätter:

– Jag vill att vi ska ta initiativ, vilja springa både i kontringsspelet och tillbaka. Vi måste spela en fysisk handboll och komma upp i nivå för att sätta press på Önnered. Vi måste styra skeendet.

Sävehof har tappat fem poäng i elitseriespelet, men förlusterna mot Lugi och Skövde och det oavgjorda resultatet senast mot Skuru är i sig ingenting som oroar Magnus Johansson. Han vet var han har sitt lag och att kapaciteten finns.

– Det är inte så konstigt, det är de här fyra lagen som det blir en stenhård kamp mellan när det blir slutspel.

Sävehof spelar utan Ida Odén imorgon. Hon har en överbelastning i ena underbenet och vilar för att kunna bli bra till helgens match.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..