Inför Sävehof – Malmö

Sävehof fick en bra start i slutspelet, vann klart mot IFK Skövde på bortaplan, och ställer in siktet på en ny seger imorgon när HK Malmö står för motståndet.

– Vi har skaffat oss ett bra läge, men det finns inte utrymme att gå på några minor i det här läget. Därför handlar det om ödmjukhet, ödmjukhet och åter ödmjukhet, upprepar tränaren Mikael Franzén.

Han har i minne att Sävehof så sent som för tio dagar sedan hade problem med Malmös spel, åtminstone under en halvlek (16-17).

– Vi ska försöka rätta till det där, säger Franzén.

Första matchen i kvartsfinalserien visade Sävehof att det finns hög kapacitet i laget. Och det är förstås ingenting som överraskade tränare Franzén:

– Tycker att vi haft några bra matcher i slutet på serien, så vi har kommit in i slutspelet på rätt sätt. Samtidigt är det så att det i ett slutspel blir med tydliga roller för spelarna. Vi pratar igenom saker och ting lite mer för att få en nivåhöjning. Under seriespelet har man kanske inte ork att fokusera på allting, men i ett slutspel har man inte råd att inte fokusera på allting. Ungefär så är det, konstaterar han.

I kraft av serieseger och tidigare meriter är Sävehof förstås stor favorit att vinna också imorgon.

– Det kan man tycka, men vi kommer tillbaka till det där med ödmjukhet. Är vi inte beredda att göra jobbet blir det tufft. Man ska också komma ihåg att det bara är en av sex matcher i kvartsfinalgruppen som är spelad. Det är fortfarande en lång väg till avancemang, säger Mikael Franzén.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..