Inför Sävehof – Lugi

Sävehof börjar få ordning på sitt spel – det syns både på planen och i tabellen.

Efter förra veckans segrar över Kristianstad och Alingsås leder Sävehof serien, tre poäng före Ystads IF. Och tränaren Rustan Lundbäck är förstås nöjd över utvecklingen.

– Vi börjar hitta rätt i spelet, både framåt och bakåt. Känns som vi haft lite flyt på sistone, säger han. Rustan behöver inte fundera länge över vad som kan vara förklaringen till det:
– Vi börjar bli tydligare i rollerna på planen. Tidigare hade vi lite problem med vem som skulle ta över som spelfördelare, men nu har det visat sig med tydlighet att det i första hand är Alexander Stenbäckens roll.

Rustan Lundbäck skänker åter en tacksamhetens tanke till att laget kunde vara samlat under VM-uppehållet i januari. Då hände mycket i samspelet.

– Med de tydligare rollerna ger vi oss också utrymme för en del överraskningar i spelet. Det känns över huvudtaget tryggt nu, tycker Rustan.

Och det är inte enbart i det offensiva spelet som Sävehof blivit starkare, utan försvarsspelet har också lyft någon nivå.

– Det är egentligen ännu viktigare att känna trygghet bakåt. Vet du hur spelaren intill dig fungerar blir det lättare att spela. Och med ett bättre försvarsspel har målvakterna också kunnat glänsa, säger Rustan.

Därmed inte sagt att kvällens match bli någon enkel uppgift. Lugi har kapacitet att gå långt.

– Jag tycker om att möta Lugi. Dom har en bred trupp och farliga spelare på alla positioner, tycker Rustan.

I Sävehofs lag har Jesper Nielsen haft problem med en tumme. Men det är inte uteslutet att han kan vara med ikväll.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..