Inför Sävehof – Lindesberg

Efter förlusten mot Drott i Halmstad finns det bara ett läge som gäller för Sävehof när Lindsberg kommer på besök.

–Vi är revanschsugna… det är så det fungerar. Vi vill verkligen visa att vi kan och det är läge att göra det nu, säger tränaren Mikael Franzén.

Samtidigt handlar det om att inte ta någonting för givet utan att arbeta för poängen.

– Vi ska vara ruskigt ödmjuka och visa rätt attityd från början. Vi vet redan att vi inte kan ta lätt på någon uppgift i den här serien, motståndarna är för bra för det, fortsätter Franzén.

Drott var absolut för bra för Sävehof tidigare i veckan. I reprisen från SM-finalen i våras gjorde svenska mästarna en blek insats i första halvlek. Drott hade ett tag 11-6, en ledning som krympte till 13-10 för hallänningarna i paus. Sävehofs uppryckning kom direkt i den andra halvleken. Men att komma ifatt till 13-13 och förbi vid 15-14 kostade kraft.

Sävehof höll inte distansen ut, utan Drott kunde avgöra i slutet av matchen.

– Det finns ingenting att skylla på. Spelar man match men inte är där med huvudet, så fungerar inte spelet. Då är det inte lätt att ta poäng, säger Mikael Franzén.

Chansen till snabb revansch är i alla fall en tröst i bedrövelsen. Och dagens match är samtidigt ett möte mellan toppen och botten i elitserien.

– Lindesberg har lyft sig ordentligt mot slutet. Att de kan prestera kan inte vara en överraskning för oss. Det ska vi ha med oss när vi går in till avkast, säger Mikael Franzén.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..