Inför Sävehof – LIF Lindesberg

82 mål på två Europacupmatcher mot bulgariskt motstånd är en sak, men nu gäller det elitseriespel och helt andra förutsättningar.

– Det känns snarare som det var ett tag sedan vi spelade. Det har i och för sig varit bra med ett uppehåll, för nu vi kunnat köra en del fysträning. Men det blir gott med riktig match igen, säger Sävehofs tränare Rustan Lundbäck.

Tittar man i tabellen är det serie -åttan mot –tvåan, och det är Sävehof som slår ur underläge. Men det faktiska förhållandet är kanske lite omvänt. Sävehof är ju utpekad som seriefavorit…

– Vi får se hur vi klarar att hantera den ängslan och press som alla andra och vi själva lagt på oss. Vi har inte klarat det i början av serien, men det är samtidigt inte mycket som skiljer. Vi har sett att det bitvis fungerar bra i matcherna, säger Rustan Lundbäck.

Det handlar till stor del om konsten att spela avslappnat, och det ser Rustan Lundbäck som en definition på rutin och erfarenhet. Har man varit med ett tag är det enklare att känna trygghet i sitt spel även om motståndarna gör sitt yttersta för att fälla en favorit.

Sävehof går in i matchen med full respekt för Lindesberg. Rustan Lundbäck påpekar att det hos närkingarna finns mycket av den erfarenhet som är nyckeln till trygghet,
och räknar upp spelare som Herman Arenvang, Binal Aziz och Payam Hatami.

– Nu får vi möta ett utgrupperat försvar. Det är inte många lag som spelar med det, men vi hoppas förstås klara av det också, säger Rustan Lundbäck.

Han säger också att man försvarsmässigt måste spela med stor koncentration.

– Lindesbergs spelare kanske inte ser ut att vara så stora, men de är kvicka. Vi ska vara beredda på det, säger han.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..