Inför Sävehof – Leverkusen

Efter förlusten i Tyskland för en vecka sedan krävs det en riktigt stor prestation av IK Sävehof för att gå vidare i EHF-cupen. Men det är inte de sex målens underläge (22-28) som är det enda tränaren Magnus Johansson tänker på inför dagens match mot TSV Bayer 04 Leverkusen.

– Vi har förberett oss länge på det här, och det är såna här matcher vi vill spela. Nu ska vi koncentrera oss på att göra en riktigt bra handbollsmatch men också på att njuta av matchen – inte bara tänka oss vidare, säger han.

Matchen i Tyskland höll hög klass. Och Magnus Johansson känner sig trots allt belåten med det Sävehof presterade.

– Det är svårt att vara nöjd när man förlorar med sex mål, men man måste också se var vi är och bedöma motståndet. Leverkusen är ett bra lag och spelade så bra som vi trodde att de skulle göra. Det finns mycket jag är nöjd med i hur vi spelade, men det går fort i handboll och i vissa perioder rinner det iväg. Men i det stora hela gör tjejerna en bra match, förklarar han.

Tankarna i dag går i första hand inte ut på att jaga för att hämta in de sex målen. En sådan inställning kan straffa sig snabbt om det inte lyckas. Istället pratar Magnus Johansson om att vara bra förberedd och vaksam i 60 minuter.

– Vi ska försöka göra det bättre än i Tyskland, sedan får vi räkna ihop det, säger han.

Sävehof har haft en bra uppladdning inför returmötet i EHF-cupen. Träningarna i början av veckan höll hög klass och genomförandet av elitseriematchen mot Eslöv i onsdags var det heller inget fel på.

– Var lite orolig för den matchen, men vi fokuserade på rätt saker och det blev en rolig match. Nu blir det ännu en rolig match, vi får ändå mäta oss med riktigt bra spelare, fortsätter Magnus Johansson.

Mikael Hjerpe

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..