Inför Sävehof – Kristianstad

Det har varit en omväxlande månad för Sävehof. Eller stadigt intensiv, om man så vill. Räknar vi antalet matcher de senaste 31 dagarna är vi i kväll framme vid nummer nio.

– Nu är vi inne i en viktig period i matchandet. Det handlar om att vara ödmjuk när vi går in i en fas utan spel i Champions League. Vi måste ta varje elitseriematch på allvar, säger tränaren Mikael Franzén.

Det är förstås en självklarhet att man ska gå in med rätt inställning till varje match, men den saken är lättare att uttrycka än att omvandla till handling.

Det vet Mikael Franzén, som också arbetar hårt med den mentala förberedelsen.

–Handbollen är intensiv. Det innebär också att den som inte är beredd att göra det tunga jobbet hamnar i ett mentalt underläge. På den här nivån är skillnaden mellan lagen inte större än att det kan förändra hela matchbilden.

Sävehofs tränare ser stor potential hos kvällens motståndare:
– Kristianstad är ett bra lag. Nu kommer de också från en meriterande seger mot ett Alingsås som vi själva hade svårt mot. Det känns som Kristianstad i dag är ett större hot från fler positioner jämfört med förra säsongen, säger Franzén.

Sävehof har inlett elitserien med fem segrar på sju matcher (Hammarby, Tumba, Skövde, Guif och H43), förlusterna har kommit mot Redbergslid och Alingsås.

– Vi jobbar hela tiden med vårt spel. Vi vill att många spelare ska vara delaktiga och hittills har det fungerat ganska bra, säger Mikael Franzén.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..