Inför Sävehof – Kristianstad

Man brukar tala om att det är bra med split vision om man sysslar med idrott, men för spelare och ledare i Sävehof blir det ett välkommet avbrott när Champions League gör uppehåll fram till 19 februari och man kan hålla fokus bara på en sak – elitserien.

– Inget ont om Champions League, för det vill vi förstås vara med om men det är samtidigt skönt att få vara i vardagen en stund, medger tränaren Mikael Franzén.

Det krävs en omställning i både försvars- och anfallsspel när man matcher växelvis mellan Champions League och elitserien, och det tar på energin. Tydligast blev det i senaste CL-matchen mot Montpellier.

– Där föll vi igenom och kunde aldrig prestera på det sätt vi är vana vid. Tycker att vi alltid annars visar god moral, och hoppas bara att publiken litar på att det var en engångsföreteelse och ger oss förtroendet igen genom att komma tillbaka till våra matcher, säger Franzén.

December månad blir intensiv med många matcher som ska spelas inför VM. Möjligen kan man misstänka att Sävehofs spelare skulle behöva en lugnare period, men Franzén tycker ändå inte att truppen ser sliten ut.

– Ser man på matchen mot Montpellier skulle jag också kunna tycka att laget är slitet, men på träningarna visar vi att vi har kraft kvar. Jag tycker att det fortfarande finns mycket energi i laget, säger han.

Och det kan behövas när man möter Kristianstad. I alla fall om man ska gå på de erfarenheter Mikael Franzén har.

– Jag har stött på Kristianstad ett antal gånger genom åren, och det spelar ingen roll i vilket läge man möter dem. Det är ett kämpagäng som alltid ”går på hörntänderna”, säger han.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..