Inför Sävehof – Heid

Att skriva ett inför reportage efter Svenska damlandslagets EM framgångar, kan inget annat än att handla om dessa fantastiska tjejer, vilken underhållning, vilken feststämning och på vilket sätt de har satt avtryck i TV sofforna runt om i landet. Inte bara vi handbollsnördar tycker detta har varit fräckt och häftigt att se på, utan Elsa 75 år ute på vischan och Affe en äldre kille från Stureplan har följt detta landslag och det gör att damhandbollen är på ordentlig frammarsch.

Då skall vi också ha med oss att Svenska U-landslaget tog ett efterlängtat UVM guld i somras, så damhandbollen tar just nu jättekliv. Jag var uppe i Norge och såg matchen mot Holland och det som jag fastnade starkt för i samtal med spelare och ledare, det var den trygghet och det självförtroende som lös så starkt på hela truppen. Att kunna skapa den känslan både inom truppen och även utåt till publik och media har varit en stor framgångsfaktor för våra spelare och förbundskaptener Per Johansson/Magnus Johansson. Att börja gå in på individuella spelarprestationer tänker jag inte göra, utan för mig räcker det att konstatera att det idag i Svensk damhandboll finns flera härliga profiler som kommer att betyda oerhört mycket för den framtida satsningen.

Det är dock mycket glädjande att kunna presentera flera av dessa profiler under annandagens Göteborgsderby mellan IK Sävehof och BK Heid, hjärtligt välkomna till ännu ett dubbelarrangemang i Partillebohallen, söndagen den 26 december enligt följande:
IK Sävehof – BK Heid kl 13:45
IK Sävehof – HK Aranäs kl 15:30

Kom till Partillebohallen under annandagen och hjälp oss fira våra EM silvermedaljörer innan herrmatchen.

Vi hälsar vår motståndarlag, domare, funktionärer och vår kära publik hjärtligt välkomna till två riktigt spännande matcher.

Text: Jerry Hallbäck
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..